Ziarul lu' perfectu' simplu

România – Turcia s-a mai jucat la Craiova cu Lucescu pe bancă!

444

Primul meci între țări de pe noul stadion craiovean va fi, după toate probabilitățile, România – Turcia, în noiembrie anul curent. Turcia vine antrenată de Mircea Lucescu.

La 3 aprilie 1985, pe stadionul Central din Craiova, s-a jucat meciul România – Turcia, pentru calificarea la Mondialul din Mexic 86. România, avându-l pe Mirca Lucescu (40 de ani) selecționer, avea mari șanse să meargă la turneul final: în grupă cu Anglia, Irlanda de Nord, Finlanda și Turcia, se calificau primele două. Spre deosebire de celelalte adversare, România fusese prezentă la Euro 84, antrenată tot de Lucescu.

 

O, tempora! Turcia era ciuca bătăilor la vremea aia, iar naționala României și-a adjudecat victoria repejor: 3-0 la pauză. Hagi a deschis scorul, Cămătaru a mai dat două goluri.

Echipa României: Lung – Negrilă, Iorgulescu, Ștefănescu, Ungureanu – Rednic, Mateuț (Lăcătuș), Irimescu, Hagi – Cămătaru, Coraș (Balaci).

Obolul adus de echipa națională Craiovei a fost titularizarea lui Irimescu (au lipsit, probabil motivat, Bölöni și Klein), astfel că peste 50 % din unsprezecele de început provenea de la Universitatea: Lung, Negrilă, Ștefănescu, Ungureanu, Irimescu și Cămătaru. Ar mai fi putut să joace Țicleanu și Geolgău.

Cei aproape 30.000 de spectatori au înnebunit în minutul 71, când a intrat Balaci, după aproape doi ani de la ultimul său meci oficial pentru România, un șir de groaznice accidentări. Publicul craiovean îl iubea, chiar dacă din toamnă marele fotbalist curtat nu demult de AC Milan se transferase la FC Olt.

A fost unul dintre foarte puținele meciuri ale României în care Balaci și Hagi s-au aflat simultan pe teren. Iliuță a ratat un penalti, l-a bătut cu teamă și a apărat portarul.

România avea să rateze calificarea cu Irlanda de Nord, singura reprezentativă care a învins-o (și acasă, și-n deplasare). Cu Anglia a făcut 0-0 și 1-1. La București, cu Irlanda de Nord, în toamna lui 1985, au lipsit căpitanul Ștefănescu, suspendat, și Cămătaru, accidentat rău de Ștefan de la FC Argeș. A fost 0-1, România având peste 40 de cornere și șuturi.

În ultima etapă, Anglia – Irlanda de Nord 0-0, rezultat calificabil pentru ambele britanice. Dac-ar fi existat la noi case de pariuri, X-ul n-ar fi avut cotă mai mare de 1,5. Dar sigur ai fi prins cotă de peste 1.000 dac-ai fi pariat că Mircea Lucescu va deveni odată selecționer al Turciei.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.