Ziarul lu' perfectu' simplu

Rutierista Lorena Vancea şi-a umflat muşchii cu epoleţi la un agent de pază îmbrăcat în halat

3,962

Un sat fără stăpân, aşa a aratăt de multe ori, în ultimii ani, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, asta şi din cauza instabilităţii manageriale de la nivelul conducerii, alimentată de şefii Poliţiei Române care au schimbat comandanţii de pe “Vulturi” mai ceva ca pe şosete: 4 inspectori-şef în mai puţin de doi ani. Cum a arătat oraşul în această perioadă: răfuieli în plină zi şi plină stradă între interlopi second hand sau neamuri de etnie, pistoale descărcate şi săbii scoase din teacă, trafic de ţigări la colţ de piaţă şi traficanţi săltaţi de “Bucureşti”, haos în trafic şi accidente mortale, poliţişti judecaţi pentru diverse abuzuri şi şpăgi în bani şi în natură, tablagii care aplică propria lege.

În această ultimă categorie se încadrează şi un incident, să-l numim aşa deocamdată, care a avut-o protagonistă pe deja faimoasa – pe reţelele de socializare (clic in stanga si vedeti ce unghii are!) – agent de poliţie rutieră Lorena Vancea, despre care surse din IPJ Dolj spun că este pupila comisarului-şef Daniel Petrescu, şeful Biroului Rutier. Totul s-a petrecut ieri, când poliţista a amendat cu 1.000 de lei agentul de pază de la intrarea în Registrul Auto Român, Sucursala Dolj, cu sediul în strada Caracal din Craiova. Şi nu pentru vreo abatere la regimul rutier, ci pentru că paznicul, o femeie, nu era îmbrăcat în “uniforma” cu însemnele firmei de pază aşa cum prevede legea, ci într-un halat. Aceasta este versiunea poliţistei.

Agentul de pază are altă versiune: “rutierista”, în civil, nu a fost lăsată să intre în incinta RAR Dolj pentru că a refuzat să prezinte dovada vaccinări anti-COVID. O oră mai târziu, poliţista, însoţită de un coleg, s-a prezentat din nou la punctul de control din poarta instituţiei şi i-a “aplicat o sancţiune contravenţională confom HG 935/2007” paznicului.

Ce căuta agentul Vancea Lorena la sediul  Registrului Auto Român Dolj…

Luată la întrebări de superiori, cocheta poliţistă le-a spus că era acolo să stabilească termenii unei acţiuni comune cu specialiştii RAR şi că nu era obligată să prezinte documentul. Minciuni, lasă de înţeles aceştia din urmă, ca şi paznicul sanţionat: poliţista îmbrăcată în haine civile venise să ridice documentele de înmatriculare ale maşinii personale, nu a fost lăsată să intre, a plecat acasă, bănuim noi, şi-a luat uniforma, s-a întors la locul faptei şi i-a ars o amendă paznicului tupeist.

E fata in alb. Regina balului

Punctul de vedere al Poliţiei nu s-a lăsat mult aşteptat: “Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a dispus efectuarea de verificări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt. În funcţie de rezultatul verificărilor, se vor dispune măsuri în consecinţă”. Până când ne amintim unde am mai auzit “replica” aceasta, cu siguranţă ancheta internă dispusă de şeful împuternicit al IPJ Dolj, comisarul-şef Laurenţiu Dumitrescu, va avea finalitate. Şi poate până atunci, şefii Poliţiei Române renunţă la a mai juca alba-neagra cu funcţia de inspector şef de la Dolj.

Florin GEORGESCU

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.