Ziarul lu' perfectu' simplu

Se cere demisia lui Dindirică Lucian, managerul Bibliotecii „Aman” Craiova

Autor: Florian Georgescu

De către cine și de ce, asta-i întrebarea?

Asociația Pro Democrația – organizație neguvernamentală și apolitică, cu peste 25 de filiale în țară și aproximativ 1000 de membri activi – prin Clubul Craiova îi cere demisia de onoare domnului Dindirică Lucian, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, consilier local PSD și totodată cadru universitar , pe care îl consideră principalul vinovat pentru scandalul “Securiștii la Aman” (link), despre care „Republica Oltenia” a scris zilele trecute (link). În caz că dl. Dindirică nu va demisiona, Asociația Pro Democrația – Club Craiova “solicită public Președintelui Consiliului Județean Dolj, domnului Ion Prioteasa, precum și membrilor Consiliului Județean Dolj să dispună demiterea din funcție”, se arată într-un comunicat de presă remis de Asociția Pro Democrația, la care a făcut trimitere până acum doar postul național de televiziune Digi TV (link).

Dat fiind faptul că-i greu de crezut să se întâmple ca dl. Dindirică Lucian să-și prezinte demisia de onoare sau colegii dumnealui de partid să-i ceară acest lucru, ședința de Consiliu Județean de astăzi (16 ianuarie) este o bună ocazie pentru cei 12 consilieri ai Opoziției „să-l scoată la tablă” pe managerul de la “Aman”.

În comunicatul de presă emis de Pro Democrația – Club Craiova se arată că „încercările de reabilitare a fostei Securități ceaușiste încalcă flagrant principiile democrației, ale statului de drept și sunt în total dezacord cu valorile Uniunii Europene. Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova își exprimă consternarea și protestul public cu privire la așa-zisul eveniment cultural organizat în ziua de 18 ianuarie 2018, la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, în cadrul căruia, sub pretextul lansării volumului „Iulian N. Vlad. Confesiuni pentru istorie”, scris de fostul ofițer al Securității ceaușiste, șeful de cabinet al lui Iulian Vlad, ultimul comandant al Securității, generalul SRI în rezervă Aurel I. Rogojan, s-a încercat reabilitarea memoriei lui Iulian Vlad. Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova consideră că este un semn de profundă anormalitate și de gravă degradare a democrației, faptul că o instituție publică de cultură, subordonată și finanțată de Consiliul Județean Dolj din banii cetățenilor, într-un stat membru al Uniunii Europene, a găzduit un asemenea eveniment”.

Și totuși, să-i ceri demisia pentru atâta lucru managerului Dindirică Lucian care prin inițiativa sa de success de a înființa la Craiova Biblioteca Exilului Românesc a pus Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman pe harta bibliotecilor europene (sic!), ducând totodată numele instituției patronată de Consiliul Județean peste ocean (bis sic!), este ca și cum torționarul Alexandru Vișinescu să fi fost condamnat la închisoare pentru că a ridicat vocea la unul din deținuți încarcerați la Penitenciarul Râmnicu Sărat.

Lui Dindirică Lucian i se poate cere demisia pentru alte motive. că a transformat biblioteca județeană într-o feudă (link), că a căpușat bugetul instituției cu firme ale prietenilor (link), dar și pe persoană fizică (link1 și link2), că se comportă ca un torționar cu unii angajați, în timp ce alții (link) dădeau pe la muncă doar în ziua de salariu (ex: fostul arhivar), că în privat s-a comportat ca un personaj demn de Știrile de la ora 5 (link), că pe plan politic a încercat să-și lucreze în alegeri „candidatul”…

…dar asta nu mai e treaba liberalilor!

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.