Ziarul lu' perfectu' simplu

Silviu Bogdan își freacă mâinile: va număra cu ele milioane făcute pe spinarea lui Mihăilă

1,101

Fost arbitru de primă ligă, Silviu Bogdan a înființat, după ce-a agățat fluierul în cui, o școală de fotbal la Craiova. Rezultatele bune obținute de juniorii săi i-au atras atenția lui Mihai Rotaru, bosul de la CSU Craiova, care l-a cooptat la club, drept manager al Centrului de Copii și Juniori.

Silviu Bogdan și caietele în care își trece încasările

Silviu Bogdan a adus în curtea CSU toate grupele sale de juniori, având grijă să negocieze cu Rotaru, pentru fiecare fotbalist, un procentaj care să-i revină din suma de transfer după ce juniorul va ajunge mare. Comisioanele au fost între 10 și 25 %. În cazul lui Valentin Mihăilă (născut în anul 2000), pe care Silviu îl ochise și-l adusese la clubul său juvenil, Viitorul Știința, în anul 2015, de la Astra, procentajul este, din câte spun surse autorizate, cel maxim: chiar 25 %.

Născut în așezarea dâmbovițeană Finta și încredințat de către Silviu Bogdan antrenorului Samir Zamfir, Mihăilă a progresat rapid, trecând pe la toate loturile naționale de juniori, de curând și la tineret. Cu Finlanda U21 a marcat oficial 3 goluri. Unii susțin c-a dat 4, că la autogol a atins el ultimul mingea, alții că 5, fiindcă la golul anulat pentru ofsaid n-a fost ofsaid. Cele cel puțin 3 goluri marcate pe 14 noiembrie pot fi un cadou de la Valentin Mihăilă pentru descoperitorul său, Silviu Bogdan, care-n 16 noiembrie împlinește 52 de ani.

În orice caz, încă dinanitea confruntării cu tinerii finlandezi, se pare că CSU Craiova avea pentru Mihăilă ofertă din străinătate de cel puțin 5 milioane de euro. Asta ar însemna ca lui Silviu să-i revină, la prima strigare, 1,25 milioane! Ce antrenor, ce președinte de club din Liga 1 speră la un asemenea câștig? Vă dați seama cum tremură Silviu Bogdan când are Mihăilă meci, când face o preluare, când se pregătește să șuteze, când o ia la sănătoasa pe extremă? O pasă bună poate să crească suma de vânzare cu 3 %, un gol cu 5 %…

Nu doar Mihăilă aleargă pentru el în Liga 1

Primii fotbaliști crescuți de Silviu Bogdan și promovați în Liga 1 de CSU Craiova au fost Vlădoiu și Screciu. Ultimul a ajuns de peste un an la Genk (nu c-ar fi și debutat la echipa mare), pe o sumă uriașă, peste 2 milioane de euro. I-au revenit ceva bani drept comision lui Silviu! Pe Vlădoiu, titular în ultimele meciuri ale Craiovei, l-a convocat Mirel Rădoi în lotul pentru Finlanda și Irlanda de Nord. Alți fotbaliști ai Craiovei care-l fac pe Silviu să exerseze calculul procentual: Vasile Constantin, Marcovici și Baiaram.

Am uitat să vă spunem că-n primăvara trecută Silviu Bogdan și-a dat demisia de la CSU Craiova. Nu face nimic, procentajele din transferuri au rămas, bătute-n cuie. S-a dus la CFR Cluj, unde a făcut și mai puțini pureci. Dar de ce-ar mai munci pe undeva, când îi vin bani cu grămada stând cu burta la soare?

Valentin își poate salva tatăl pompier

Gaz Metan Finta, prima echipă din cariera puștiul Valentin Mihăilă, din comuna lui natală, evoluează în Liga IV Dâmbovița, ținută de tatăl său, care în rest e pompier. Gaz Metan Finta e pe ultimul loc, cu – 5 puncte. Nu, nu în clasamentul adevărului: are o victorie, un egal, 13 înfrângeri și o penalizare de 9 puncte.

Cât ar fi pompierii de salvatori,Mihăilă ăl bătrân n-are ce să mai salveze de unul singur. Dar a suta parte dintr-un procentaj cât al lui Silviu la un transfer de 5 milioane ar face minuni la Finta!

                                                                                                                                    Mario MORCOV

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.