Ziarul lu' perfectu' simplu

Socrul lui Băluță l-a amenințat cu moartea pe arbitru

367

Bitina

Nelu Bițînă e interpret folcloric de respirație doljeană și a devenit cunoscut când Ionel Dănciulescu a spus la televizor după un meci CS Universitatea – Dinamo, de pe Extensiv: „Spectatorul care a stat în spatele băncii noastre și ne-a înjurat cel mai tare e socrul fotbalistului Băluță, e cântăreț local de muzică populară“.

Despre Nelu Bițînă vorbea Dănciulescu. Și Băluță avea să se remerce în același mod, doar că el, nefiind solist vocal și neavând vigoarea-n glas a tatălui-socru, a făcut uz de portavoce când a înjurat echipa Dinamo. La așa potrivire, ai crede că Nelu Bițînă, și nu fiica lui, l-a ales pe Alexandru Băluță.

Nelu Bițînă nu ține doar cu CS Universitatea, ci și cu Progresul Castranova. În ultima duminică, la meciul Castranovei pe terenul liderului, Voința Puțuri, Bițînă a stat pe banca de rezerve a oaspeților, fără niciun rang oficial. N-a rezistat mult: atât a urlat și-a înjurat, încât arbitrul l-a poftit în dosul gardului. De acolo, eliminatul a promis cât l-a ținut gura: „Arbitre, o să te urmăresc și-o să te omor!“.

Omorul cu premeditare intră la omor calificat. Până la această oră, nu avem însă informația să fi descoperit cineva cadavrul arbitrului Costinel Iacob.

Revenind de la crimă la lucruri mai mărunte și, orișicât, mai la îndemâna eroului nostru: el ar putea să înjure și tăcând, ce-i drept, doar în trafic. Și-ar menaja astfel coardele vocale pentru vremea nunților. Mașina de mai jos am depistat-o chiar în comuna Castranova. Nelu Bițînă n-are decât s-o achiziționeze, în caz că n-o fi deja a lui.

fut

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.