Ziarul lu' perfectu' simplu

Transportul ieșit din comun. Am urnit deszăpezirea stațiilor de autobuz!

5,380

Cum printre pasagerii autobuzelor craiovene întâlnești foarte rar alpiniști și foarte des pensionari, e dificil pentru ei ca, la coborârea din mijlocul de transport, să se pună de fapt pe urcat. O moviloae de zăpadă înghețată. Evident, nici în sens invers nu le e mai lesne. Șoferii nu pot potrivi întotdeauna ușile în dreptul trecătorilor dintre muntișorii de un alb murdar.

Pe Calea Severinului, în locul zis La geamuri, am detectat noi, Republica Oltenia, ceva ce nu era deloc greu de detectat, ci doar de îndepărtat. Movilele acelea de zăpadă. Și ne-am pus cu lopata pe ele.

DSCF7587

DSCF7591

Cum doar doi oameni nu făceau față, fiindcă degeaba erau doi dacă aveau o unică lopată, am sunat-o pe direactoarea RAADPFL, căreia îi intră și inițialele numelui în sigla întreprinderii: Rela Filip. Am primit imediat o lopată și întăriri umane:

DSCF7595

Așa a rămas stația:

Gata

Oamenii de la RAADPFL, mobilizați de exemplul nostru civic, au continuat deszăpezirea și în stațiile de autobuz de la Groapă și de la Schmidt:

Groapa

Schmidt

Nu e întâia oară când Republica schimbă condeiu-n sapă și călimara-n brazdă, ci a treia oară. Am smuls de sub gunoaie Fântâna Mântuleasa și l-am contactat și însoțit pe Moș Crăciun să pună saci de plastic în coșurile de gunoi din Centrul Vechi.

Comments

comments

1 Comment
  1. […] la noi în oraș va fi ca vara. Am făcut cea mai bună alegere, după ce ne-am adus aminte de a acțiune a sa, petrecută acum doi ani”, a declarat Rela Filip, directorul RAADPFL […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.