Ziarul lu' perfectu' simplu

Trei olteni trecură anu’ și cu’ ei trecu’ Gabriela Rusu’ Păsărin

7,996

La meciul echipei de fotbal a Craiovei cu Viitorul Constanța, meci important, în semifinalele Cupei României, nu s-a prea călcat publicul în picioare pentru că evenimentul a avut concurență: spectacol folcloric la Teatrul Național, deși la teatru n-ai voie să mănânci semințe.

În mod evident, Gabriela Rusu Păsărin s-a împopoțonat pe afiș cu droaia de titluri universitare la dorința ei expresă, doar nu știa managerul Niculina că scenarista și regizoarea Gabriela mai e și „habil.“.

Gabriela Rusu Păsărin are studii filologice, lucrează de-o viață la radio, predă pe la facultăți de jurnalism și, dacă tot ținea la o apariție atât de pomposă pe afiș, măcar să-și fi aruncat un ochi asupra lui, că nu rămânea fără respectivul ochi. Mai știi, poate c-ar fi băgat de seamă doamna Păsărin că verbul pus la perfectul simplu e scris cu apostrof chiar în patria perfectului simplu.

Pecetea „conf.univ.dr.habil.“ (parc-ar fi trebuit spațiu între prescurtări, chit că ele urmăreau reducerea spațiului) desăvârșește o tradiție la „Maria Tănase“: răposatul Nicu Crețu se trecea pe orice afiș ori afișuleț „Dirijor: ing. Nicu Crețu“.

Un inginer care sigur nu dirija orchestra cu șublerul, un doctor habilitat în comunicare care-și asociază numele și rangul cu o comunicare agramată…

 

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.