Ziarul lu' perfectu' simplu

Ura, ura, ura! Și-au depus candidatura: spartanii lui Manda se bat cu oamenii Colonelului

160

Cei de pe urmă speră să fie cei dintâi. Ultimii candidați la Primăria Craiova care și-au depus dosarele sunt cei de la PSD și PNL. Au făcut-o duminică, la limita termenului permis de lege, în ordinea de mai sus, la interval de nici o oră.

Candidatul pesedist și susținătorii lui au trecut pe lângă Casa Albă. De la o fereastră a clădirii trăgea cu ochiul Donald Trump. Alaiul a ținut să intre tot în clădirea Primăriei. N-a-ncăput în întregime la etaj, unde se afla biroul de înregistrat candidaturile, într-un loc mai îngust decât strâmtoarea de la Termopile.

Alai

Mihail Genoiu și-a depus dosarul de candidat. Claudiu Manda, între alții, a ținut o alocuțiune: „Dacă vă uitați în spate, am venit cu 300 de oameni, iar dacă fiecare dintre ei va aduce câte 100 de oameni la vot, sperăm să luăm peste 50 %, având în vedere că nu vom avea o participare de 100.000 de oameni“. 300 ori 100 fac 30.000. Păi ar cam trebui o participare sub 60.000 de oameni pentru ca 30.000 să însemne mai mult de 50 %…

Altminteri, 300 au fost și spartanii de la Termopile. Și au rezistat eroic atât cât au rezistat față cu puhoiul persan și poate c-ar mai rezista și azi dacă fiecare războinic ar fi putut să ia 100 de inși în ajutor. Claudiu Manda începe să semene tot mai tare cu căpetenia spartanilor, Leonidas. Corpul atletic, altădată cam lat și pufos, i se ghicește prin costum, i s-a ascuțit și fizionomia și a căpătat trăsături aspre. Claudiu Manda e în dreapta lui Mihail Genoiu. Genoiu e cel din dreapta Olguței, care e-n dreapta lui Ion Prioteasa.

Genoiu

Mario Oprea nu arată mai a războinic decât îl știm dintotdeauna. (Nu se știe de ce, în facultate colegii îl porecliseră Colonelu.) El este candidatul Partidului Național Liberal, care partid va cere, dacă n-a cerut-o deja, demisia primarului interimar, Mihail Genoiu, pesemne ca să nu-l favorizeze în vreun fel pe candidatul Mihail Genoiu.

Mario Oprea

În dreapta lui Mario Oprea, cum te uiți, e Cristian Bușoi, liberal de vază a cărui mamă a stârnit recent niște valuri pe Facebook:

Busoi

Oastea pesedistă ar fi sporit cu 1 % dac-ar fi fost prezenți la eveniment viceprimarul Adrian Cosman, senatorul Radu Preda și consilierul local Radu Marinescu, totodată consilier particular al candidatului Mihail Genoiu. Ultimii doi erau în Italia, iar Adrian Cosman – la Herculane, cu organizațiile PSD de cartier. Din cartierele Craiovei.

Și de la PNL s-au remarcat absențe: consilierii locali Marian Vasile și Mariana Ungureanu, zisă Vivien. Pe ei nu i-a invitat partidul, că l-au votat pe Ionuț Stroe la alegerile lor. Dacă nu cumva pe Marcel Marcea.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.