Ziarul lu' perfectu' simplu

Uşierul SIPA încalecă sindicatul puşcăriilor

305

Dumitrascu

Se anunţă un week-end cu alegeri încinse la vârful Federaţiei Sindicale a Penitenciarelor. Aparent, votul celor peste 3000 de sindicalişti s-ar îndrepta lejer către actualul lider al acestora, Florin Șchiopu. Socotelile însă pot fi serios încurcate de candidatura fostului director adjunct al ANP în mandatul Monicăi Macovei la Justiţie, Sorin Dumitraşcu, personaj cu un trecut extrem de controversat la comanda puşcăriilor. De câţiva ani, în căutarea unui culoar de revenire în structurile de influenţă ale sistemului penitenciar, el atacă acum, din civilie, poziţia de lider cu portavoce în închisori. Cunoscut ca soldat de nădejde al fostei ministrese Macovei, Sorin Dumitraşcu se pare că devenise un soi de Coldea al ANP, având sub control direct inclusiv arhiva dosarelor SIPA, şi chiar în perioada când ar fi fost sustrase informaţii clasificate despre magistraţi, politicieni sau jurnalişti, potrivit dezvăluirilor lui Dan Andronic.

„El era deschizătorul de uşi al arhivelor. Nu mişca nimic acolo fără ştirea sau ordinul lui Dumitraşcu. El este omul cheie în orice anchetă care poate viza secretele SIPA”, au declarat surse din palierul operativ al fostului director ANP. Dar până se va pune în mişcare o anchetă în cazul SIPA, Sorin Dumitraşcu trebuie să dea ochii cu procurorii DNA. Este acuzat că a vândut prin intermediul site-ului său personal penitenciare.info texte grilă pentru admiterea în sistemul penitenciar, la 10 euro/bucată. Banii erau viraţi de concurenţi într-un cont din SUA. Sorin Dumitraşcu este chemat destul de des şi în sălile de judecată. Obişnuia, în vremea când se bucura de puteri depline la ANP, să ia bani cu împrumut de la colegi, uitând să-i mai înapoieze. Păgubiţii s-au adresat instanţelor şi în câteva dosare deja s-a dispus executarea silită a lui Dumitraşcu. Cu toate acestea, pestriţul personaj are porţile închisorilor larg deschise, mai ales de când şi-a anunţat candidatura la şefia FSANP. Bântuie nestingherit după voturile sindicaliştilor, folosind un fel de delegaţie semnată de preşedintele unei minuscule confederaţii sindicale, pe nume OMNIA.

Comments

comments

2 Comments
  1. […] dupa ce a obtinut detasarea la ANP. O detasare ciudata ce poate pune sub semnul intrebarii daca faraonul detine secrete din arhiva SIPA, secrete ce deschid usi nebanuite in […]

  2. r says

    FLORIN SCHIOPU un hot al federatiei si un lingau al lui BEJAN

Leave A Reply

Your email address will not be published.