Ziarul lu' perfectu' simplu

Vezi de ce profesoara de matematică deturnează juniorii Craiovei de la antrenamente!

Mai vezi ce note a obținut la definitivat!

8,190

E important pentru un fotbalist să cunoască matematică. Să calculeze golaverajul, să înjumătățească punctajul și eventual să-l rotunjească la intrarea-n play off sau play out. Ce-i drept, asta nu-l ajută să joace mai bine, dar dacă un executant bunicel de lovituri libere poate să determine minimul și maximul unei parabole, devine executant perfect.

Fotbaliștii juniori ai Craiovei învață majoritatea la Colegiul Tehnic Energetic. „Matematica e singura oră de la care nu chiulim niciodată!“, ne-a spus unul dintre ei, nu-i dăm numele, să nu-l lase repetent profesorii care predau alte materii. Juniorul a căutat rapid pe Facebook: „Ia uitați ce profesoară avem!“. Ia uitați și dumneavoastră:

Părinți, nu intrați în panică, la catedra din sala de clasă nu-și dezvăluie niciodată piciorul drept!
De fapt, are vreo importanță dacă-i dreptul sau stângul?

Denisa Mazilu și-a început cariera didactică la Școala din Botoșești-Paia, comună cu un singur sat, la 50 km de Craiova. Nu pare să se fi plâns de lipsa formei fizice necesare navetei.

E ora de îmblânzit fiarele

Liceul („Elena Cuza“) îl absolvise la timp, la fel și facultatea (Universitatea din Craiova), unde intrase din prima. După un an la sat, s-a mutat la orășel, Băilești, iar după încă un an, la oraș, unde-n prezent, în afară de Colegiul Tehnic Energetic, mai predă și la clasele V-VIII,  la Școala „Gheorghe Bibescu“.

Precis e la Năvodari, în tabără de odihnă cu elevii
Volumul unei sfere se calculează după formula 4πR³/3. Volumul a două sfere identice e 8πR³/3

Când a atins vechimea-n muncă de 2 ani, 10 luni și 22 de zile, deși n-a urmărit neapărat acest termen, Denisa de la Energetic a dat definitivatul, prima sesiune din 2016. Ar mai fi fost două sesiuni, despre ele nu știm nimic, dar, pentru viitorul fotbalului craiovean, sperăm ca profesoara atât de populară între elevi să rămână definitiv acolo. Fotbaliștii de la Maxima au stat atâta amar de vreme la echipă fiindcă au intrat toți la facultate-n Craiova. Și n-a fost unul să n-aibă între probele de examen matematica.

Nu vă repeziți s-o judecați că i-a fermecat pe ispectorul 1 și inspectorul 2, v-am mai spus că la clasă își ferește de priviri părțile tatuate ca o măicuță ortodoxă. Nu ca aici:

Apoi, inspectorii poate că n-au fost bărbați, ci niște cotoroanțe. Și mai apoi, cam toți concurenții au obținut note maxime la probele care i-au atras și examinatei Mazilu T. Denisa-Ionela nota 10, inclusiv profesoara pentru învățământul preșcolar Miu I. Claudia, de la Grădinița „Ethos“, notată cu 1,4 la proba scrisă.

N-o să vă dăm mură-n gură vârsta Denisei; aflați-i data nașterii rezolvând problema asta. În ce zi și-a putut scoate buletin cineva născut la data celui mai mare cutremur abătut peste România în secolul trecut? Haideți, că știu și preșcolarii de la Grădinița „Ethos“.

Dacă totuși vi se pare complicată problema de mai sus, aveți pozele de mai jos.

Urâtania aia ce-o căuta pe perete?
Pesemne că așa arăta și sora lui Octavian Goga, descrisă de poet: „sfielnică, bălaie dăscăliță“
Moș Crăciun i-a pus în cizme două picioare. Ce dar frumos!

 

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.