Ziarul lu' perfectu' simplu

Zarvă cu Zorina. Oana Bică şi Gabriel Zamfir, jigniri pe muzică populară

1,652

Se certau cucul și corbul, care să rămână-n codru… 

În mai 2013 a fost concursul pentru postul de manager al Ansamblului „Maria Tănase“. Oana Bică, manager intermimar de vreun an, a câștigat fără adversar. Din comisia de evaluare a făcut parte și Antoniu Zamfir, manager al Teatrului Liric „Elena Teodorini“, azi Opera Română din Craiova. Dintre candidați a vrut să facă parte și fratele lui Antoniu, Gabriel Zamfir. El a auzit însă zvonul cum că n-are șanse în fața Oanei Bică nici cu un frate examinator, așa că a renunțat la competiție. Dar nu a uitat!

Timpul s-a dus, a venit altul. A venit și campania electorală.

Recent, Oana Bică (simţindu-se dezgustată) a luat atitudine pe facebookul ei față de intepreta folclorică Zorina Bălan, după ce lansase piesa Măi dragă Iohannis:

https://www.youtube.com/watch?v=JZJJEDW9iPk

In calitate de manager al Ansamblului Folcloric “Maria Tanase”, ma vad obligata sa am o pozitie publica in ceea ce priveste o asa zisa interpreta de muzica populara, castigatoare (numai D-zeu stie cum) a marelui trofeu al Festivalului “Maria Tanase”, Zorina Balan, care si-a permis sa murdareasca folclorul autentic cu melodii de doi bani. Mai mult, s-a folosit de nume importante pentru a promova o piesa, nume care nu au nicio legatura cu piesa respectiva. Zorina, draga, sa-ti fie rusine, zic!

Nu ştim exact de ce s-o fi supărat Oana Bică, pentru că versurile Zorinei Bălan îi făceau campanie lui Ponta. Oricum, Gabriel Zamfir, de pe propriu-i facebook, a reacţionat şi el:

Intrucat am constat mai zilele trecute ca s-a creat o adevarata avalanse de acuze la adresa solistei de folclor autentic din zona etnofolclorica a Romanatiului Zorina Balan si o „individa” zice-se manager (numai Dumnezeu stie cum o fi ajuns) al Ansamblului Folcloric “Maria Tanase” din Craiova, indrazneste sa puna la indoiala castigarea de catre interpreta a Marelui Trofeu al Festivalului “Maria Tanase” ba mai mult o jigneste fara nicio urma de bun simt, din calitatea de cadru didactic universitar al Departamentului de Arte, Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova, doctor in muzica al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti in specializarea Folclor Muzical Romanesc , fac urmatoarele precizari si considerente: am fost cred al 833-lea vizualizator pe youtube al acestei melodii, pe care am catalogat-o de la inceput ca fiind un PAMFLET atunci cand o ascultam, in niciun caz facand parte din categoria folclorica neocazionala (cantec propriu-zis)!!!
Precizez ca punand la indoiala castigarea marelui trofeu al Festivalului “Maria Tanase” aduce un prejudiciu moral si de imagine tuturor membrilor din Juriul festivalului care au decis inmanarea acestuia tinerei interprete Zorina Balan, in niciun caz ei, ea nu are decat “vina” ca a reusit sa interpreteze o BALADA asa cum nu multi reusesc s-o fac iar despre anumiti solisti-intepreti ai Ansamblului pe care “domnita” sus mentionata il conduce de doi ani, nu vor reusii in veci sa cante o doina sau o balada nici macar la un nivel mediu de interpretare!!!

Gabriel Zamfir
Gabriel Zamfir are ceva din Aurelian Temișan. Și mai și știe să cânte!

Oana Bică a continuat cearta:

Tocmai am vazut o postare a unui preot cu aere de cadru didactic…si cu mari frustrari, adunate de-a lungul vietii….ce pot sa zic? Unde nu este, nici D-zeu nu cere!

Gabriel Zamfir încă n-a dat răspuns. Dacă are de gând s-o facă, ar fi bine să știe că pentru un cadru didactic la un departament al Literelor nu-i deloc de fală să scrie „o avalanșe“ și „vor reușii“. Altfel, nu „numai Dumnezeu știe cum o fi ajuns“ Oana Bică manager, cum spune Gabriel Zamfir: știe și fratele său, Antoniu.

 

Comments

comments

2 Comments
  1. luciana dumitrescu says

    L as ruga pe dl preot sa mai manance si mancare si dupa sa ma linga si in pizda.sa il intrebe pe taicusau cate mii de euro a luat de la preoti ca sa le dea posturi.si apoi sa taca.

  2. […] Sursa foto: Republica Oltenia […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.