Ziarul lu' perfectu' simplu

Ziua ONU, la Universitate

255

 

De Irina Busuioc

organizatia onuZiua Națiunilor Unite s-a serbat la Universitatea din Craiova, pe 24 octombrie. La acest eveniment, studenții străini din Bănie și-au putut reprezenta țările de proveniență într-un mediu informal, în fața colegilor și prietenilor. Spaniolii, alături de turci și moldoveni au ținut o prezentare generală despre țara de origine și despre contibuția acesteia la ONU (Organizația Națiunilor Unite). Străinii au avut parte și de un training, de unde au putut învăța cum să se descurce într-o țară străină.

Alina Mărgineanu, membra Departamentului de Relații Internaționale, a ținut să precizeze, de la bun început, că: „Sunt convinsă că țările pe care o să le prezentați au un rol major în organizație”.

În sala 444, la prezentarea despre Spania, Lucia Tajuelo, alături de colegul său, Jorge, au punctat faptul că țara lor și-a adus contribuția împotriva sărăciei și că nu acceptă pedeapsa cu moartea. Studenții turci, printre care Ceylan Beysir și Zahid Tozar s-au mândrit cu compatrioata Sabiha Gökçen, prima femeie pilot de armată din lume, și fostul conducător, Ataturk. Cornel Inje, studentul moldovean de la Facultatea de Drept și Științe Administrative a prezentat tradițile, obiceiurile, dansurile tradiționale, fortăreața Soroca și Crama Cricova, pe unde călătorul se poate plimba 120 km cu maşina pe străzi subterane.

onu universitateonu universitate turc

,,Organizația parteneră Erasmus-Craiova  ne-a putut ajuta la acest eveniment, oferindu-ne acces la studenții din diversele țări care, respectiv, sunt și membre ale țărilor Națiunilor Unite. Este un mod prin care putem să-i implicăm. Am mai pus în practică acțiunea pentru ca ei să își reprezinte țara.  E un eveniment care  prezidă interculuturalitatea”, a menționat Andrei-Mihail Cojocaru, președintele interimar al Asociației Tineretul ONU – filiala Craiova.

Străinii au avut parte și de un training pe tema ,,Cultural Shock”, susținut de Nicolae Drîmboi, speaker si cenzor al Asociației Tineretul ONU – filiala Craiova. Alături de colegul său, Adrian Cioran (președintele secțiunii candidate ESN Craiova), au enumerat, pe rând , cele trei stagii prin care orice student străin poate trece: „Optimismul, situația de criză și situația de acceptare.

Nicolae Drîmboi a motivat alegerea temei de discuție: ,,Ne-am dat seama că este cerința în piață, sunt mulți studenți români care vor să plece în afara țării și vor să cunoască cum să se descurce mai bine acolo, ce ar trebui să facă înainte, în timpul și după experiența lor. De asemenea ne-am gândit și la studenții veniți prin programul Erasmus și cei din Anul Pregătitor, care au nevoie să afle cum să se descurce într-un oraș străin. E o experiență nouă pentru ei și vrem să venim în ajutorul lor.”

Organizatia ONU a sărbătorit 69 de ani de existență. Printre acțiunile organizate de filiala Craiova, s-au mai numărat și ,,Photo Laundry”,  sau „Față în față cu non-formalii”.

,,Ziua ONU” a fost organizat de Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova, în parteneriat cu „Sectiunea Candidat ESN Craiova” si Prorectoratul de Relaţii Internaţionale şi Imagine Academică – Departamentul de Relații Internaționale.

Comments

comments

1 Comment
  1. Craiova.UNyouth.ro

    […] Ziua ONU – o zi multicoloră I Ziare: Asociatia Tineretul ONU – filiala Craiova: Ziua Natiunilor Unite, sarbatorita la Craiova Cuvântul Libertății: Ziua Națiunilor Unite, sărbătorită la Craiova Index Știri: Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova: Ziua Națiunilor Unite, sărbătorită la Craiova Oltenașul: Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova: Ziua Națiunilor Unite, sărbătorită la Craiova Ziarul Lupa: Ziua Natiunilor Unite va fi sarbatorită la Craiova Știri locale: Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova: Ziua Națiunilor Unite, sărbătorită la Craiova Ziare Live: Ziua Națiunilor Unite, sărbătorită la Craiova Gazeta de Sud: Ziua Națiunilor Unite, sărbătorită la Craiova Ziare AZ: Ziua Națiunilor Unite va fi sărbătorită la Craiova UCV: Ziua ONU, celebrată la Universitatea din Craiova Republica Oltenia: Ziua ONU, la Universitate […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.