Ziarul lu' perfectu' simplu

4 puncte, 3 magicieni și 2 contracandidate

5,268

  • Când a venit pauza de iarnă, CS Universitatea stătea la 6 puncte sub CFR Cluj și la 4 sub Steaua. Până la play off, o așteptau cele mai ușoare 4 meciuri ale vreunei echipe de play off, iar CFR și Steaua aveau de jucat între ele, deci măcar de una dintre cele două ar fi fost sortită Craiova să se apropie. Și cum Steaua – CFR a fost meci egal, ar fi trebuit să se apropie de ambele, doar că sezonul regulat l-a încheiat aținându-se la 8 puncte de CFR și tot la 4 de Steaua. La o adică, în Liga 1 Betano se poate înjumătăți și numărul spectatorilor.
  • În 2018, Craiova a jucat 1 meci din 4 fără superstarul Băluță, în deplasare cu Dinamo, echipa dând 2 goluri. În celelalte 3 meciuri, dintre care 2 jucate la Craiova și toate cu adversari mai slabi decât Dinamo, cu superstarul în teren, echipa a dat invariabil câte 1 gol. Să nu-ți vină să-i înjumătățești clauza de reziliere?
  • Ca să nu ne credeți croiți pe rele: o premieră pozitivă pentru CS Universitatea în ultimii 4 ani, de când e-n prima ligă. În cele 10 meciuri cu primele 5 clasate, echipa a ieșit pe plus la adevăr: 5 victorii și 3 egaluri. În clasamentul participantelor la play off, doar CFR Cluj stă mai bine, 6 victorii și 2 egaluri. Punctele astea s-au pus deja în clasament și nu mai contează de acum înainte, dar ascendentul moral nimeni nu-l poate înjumătăți!
  • Cam de când a-nceput campionatul, nu există meci al Craiovei la care comentatorii TV să nu spună că tripleta magică Băluță – Gustavo – Mitriță e de departe cea mai eficientă a vreunei echipe din Liga 1. Ca și cum noi n-am ști să soscotim! Băluță 8 goluri, Gustavo 11, Mitriță 7, total: 26. E o sumă, într-adevăr, dar stați s-o vedeți pe asta: Man 8, Gnohere 12, F. Tănase 9, total: 29. Unde mai pui că Budescu are 7, și dacă-l înlocuiește pe Man sau pe F. Tănase, tot rezultă o tripletă cu mai mult de 26.
  • Cornel Dinu a spus odată la TV despre Cucu (de la FC Botoșani) că-i bun să dea ora exactă, nu să joace fotbal. Dac-o ține ca până acum, pe Bic al nostru îl pândește o mare primejdie: să decreteze Procuroru că n-are altă utilitate decât să-ți aprinzi țigări cu el.

 

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.