Ziarul lu' perfectu' simplu

Are meci cu Partida Romilor. Directorul Filarmonicii a pus Poliția pe drumuri

2,183

Președintele Partidei Romilor susține că directorul Filarmonicii „Oltenia“ l-a amenințat cu moartea și bătaia. Nu neapărat în ordinea asta.

Romeo Tiberiade, numitul președinte, a organizat o întrunire la Centrul Multifuncțional din Romanești. I-a convocat pe membrii etniei care ripostaseră pe Facebook agresiv la adresa lui Gabriel Zamfir, numitul director, ținând totodată și o semiconferință de presă: doar doi ziariști, care au avut pile la Partida Romilor. Ca să le spună oamenilor ce prevede legea în astfel de cazuri a fost prezent și comisarul Șuțu, adjunct la Secția 2 Poliție.

Cu doar câteva zile înainte, Gabriel Zamfir fusese, doar tangențial, subiect al altei conferințe de presă: candidatul la președinție Theodor Paleologu a afirmat la noi în urbe: „Prezența acestui om în fruntea Filarmonicii este o rușine pentru Filarmonică și o rușine pentru România. Un asemenea dezaxat nu poate conduce o instituție culturală“. Cu referire la furtunoasa luare de poziție a lui Zamfir când cu celebra represiune a jandarmilor din 10 august: „un glonț în cap acelor așa-zise mame care au ieșit cu copiii în brațe la proteste“.

Când capul plecat riscă să nu scape de sabie

Romeo Tiberiade a intrat abrupt în subiect: Gabriel Zamfir l-a amenințat, absolut din senin, după cum am arătat mai sus și l-a mai făcut și „cioară“. El s-a abținut să răspundă cu aceeași monedă, doar i-a făcut plângere penală. „Pe ce cale v-a amenințat?“, am vrut noi să aflăm și imediat ne-am simțit mândri, fiindcă un tip din sală a remarcat: „Bună întrebare!“.

„Gabriel Zamfir a făcut afirmația într-un grup măricel și l-a și obligat pe unul dintre martori să-mi transmită amenințarea. Mai târziu m-am întâlnit cu el întâmplător și mi-a zis și în față «cioară» și c-o să mă omoare. Eu m-am abținut, n-am coborît la nivelul lui, că până și fratele lui, director la o altă instituție de cultură din oraș, mi-a zis despre el: «E un idiot, din cauza lui a făcut tata accident vascular»“.

Romeo Tiberiade a postat pe Facebook povestea cu directorul Zamfir și, cum spuneam, au venit șuvoi comentariile din rândul etniei. Asta a ținut președintele partidului să le explice comentatorilor: ei nu trebuie să replice jignind și amenințând, la rându-le. Justiția o să-și facă datoria. „Păi și noi să stăm cu capul plecat când zice că ne omoară?“; „Noi trebuie să-l pupăm?“; „Cine le dă funcții ăstora ca el?“ s-au auzit voci din sală.

Un comisar amuză

„Bine, șefu, dacă zici, nu-l mai amenințăm pe Facebook, dar măcar să-i înțepăm mașina de patru ori. În toate roțile“, s-a oferit un voluntar, ceea ce l-a scos din sărite pe comisarul din prezidiu: „Păi dacă voi, de față cu mine, vorbiți despre înțepatul roților, eu ce măsuri să iau?“. „Păi el a început!“ „Nu contează cine-a început, legea e lege pentru toți. Mergeți în instanță și, dacă nu sunteți mulțumiți de sentință, vă duceți la CEDO. Dar nu să-i băgați cuțitu-n roți! Încă n-am ajuns în triburile alea indiene, să ne omorîm unii pe alții!“

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.