Ziarul lu' perfectu' simplu

”Ceea ce se întâmpă acum la Complexul Energetic Oltenia este rezultatul politicii dezastruoase inițiate de Darius Vâlcov”

4,993

Astăzi la sediul PNL Dolj a avut loc o conferință de presă susținută de deputatul Nicolae Giugea și de consilierul local Marinel Florescu.

Nicolae Giugea a vorbit despre situația de la Complexul Energetic Oltenia. ”Ceea ce se întâmpă acum la Complexul Energetic Oltenia este rezultatul politicii dezastruoase inițiate de Darius Vâlcov. După toate aberațiile care au pus pe butuci economia din România, instituirea taxei de 2% pe cifra de afaceri care se aplică companiilor din energie afectează în mod direct, în producătorii de cărbune.” a spus deputatul liberal. El a mai adăugat că oricum CEO avea dificultăți ca urmare a creșterii prețurilor certificatelor CO2. Astfel au fost diminuate rezervele financiare ale companiei. Situația dificilă de la Complexul Energetic Oltenia este cunoscută de mult timp, însă nimeni nu a rezolvat problemele, acestea fiind rostogolite de la an la an. Trebuiau făcute investiții importante pentru a fi rentabilizată, în condițiile în care este un important producător de energie electrică. Nu se mai fac de mult reparații importante la CEO, ci doar cârpeli și este o problemă de timp până va deveni nefuncțională.  Expropieri pentru asigurarea frontului de lucru nu se mai fac de 5 ani, așa că în curând nu vor mai avea de unde să extragă cărbuni.”PSD riscă să lase țara în beznă” a mai spus deputatul liberal.

Nicolae Giugea s-a referit și la legea recursului compensatoriu. ”Proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost inițiat de Florin Iordache, ministru al justiției în cabinetul Sorin Grindeanu chiar în ziua în care a fost promovată OUG 13. Apoi, în Parlament, același Florin Iorache a condus lucrările comisiei de specialitate. Acum, cei doi susțin că proiectul aparține guvernului tehnocrat. Oricui ar aparține proiectul, un lucru este clar – el a fost votat de PSD-ALDE iar opoziția l-a contestat, inclusiv la CCR. Să ne amintim cum Liviu Dragnea le cerea scuze românilor aflați în pușcării. Să fie limpede – legea recursului compensatoriu face parte din planul PSD de a îngenunchea justiția și de a transforma România într-o țară a infractorilor. PSD guverneză pentru hoți, criminali, violatori și tâlhari.”

De asemenea, Nicolae Giugea a anunțat că se alătură campaniei inițiate Consilul Elevilor prin care se solicită gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru elevii din școlile craiovene. ”În momentul de față de această gratuitate beneficiază doar pensionarii și cred că este momentul să le acordăm și elevilor o astfel de facilitate.”

Consilierul local Marinel Florescu s-a referit la situația transportului în comun din Craiova. ”Cea mai importantă problemă a RAT o reprezintă  numărul redus de mijloace auto. În Craiova la ore de vârf circulă maxim 90 de autobuze și 10 tramvaie, în timp ce, de exemplu, la Cluj sunt 250 de autobuze, 50 de tramvaie și 40 de troleibuze”. Consilierul liberal a mai spus că parcul auto al RAT este vechi, existând în circulație autobuze din anii 80, sau din cele cumpărate acum 15 ani la mâna a doua. ”S-a ajuns în situația să fie luate piese de pe unele autobuze pentru a fi puse pe altele” a mai adăugat Marinel Florescu.

Liberalii au stabilit o serie de măsuri urgente pentru îmbunătățirea transportului în comun din oraș pe care le vor aplica în momentul în care vor prelua conducerea Primăriei Craiova. Acestea vizează achiziționarea a 50 de autobuze și 10 tramvaie, investiții în atelierele de reparații, realizarea unui nou studiu de trafic, sau realizarea, acolo unde se poate, a unei linii de circulație doar pentru transportul în comun.

 

Biroul de presă PNL Dolj

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.