Ziarul lu' perfectu' simplu

Craiova merge în Europa ca variantă de rezervă a Ligii 1

913

CSU

CS Universitatea se califică-n Europa League precum Iași și Botoșani în precedentele două sezoane: profitând de insolvența din care n-a ieșit CFR Cluj. Dacă toate echipele din Liga 1 ar fi fost în regulă cu licența pentru Europa, în cupele continentale ar fi participat primele 4 clasate, adică Viitorul, Steaua, Dinamo și CFR, și câștigătoarea Cupei României, adică Astra sau Voluntari.

Craiova o să participe-n Europa League probabil de pe ultima poziție dată de România (doar dacă Voluntari nu ia Cupa, caz în care va merge Astra de pe ultima poziție), înlocuitoare pentru insolvente. Asta e realizarea ei maximă în cele trei campionate jucate-n prima ligă.

Ceva mai multă vâlvă decât cu izbânzile din teren a stârnit Craiova fotbalistică prin laudele fără măsură și declarațiile războinice de la purice la elefant ale lui Marcel Popescu, din ce în ce mai asemănător cu Mititelu (pe care îl și susținea nu demult în bătălia lui cu clona!), și postările aiuritor-patetice ale saitului propriu, leit răposata Ediție Specială.

Acum, poate că vă era dor de niște paradoxuri.

Un singur gol primit în 5 meciuri, și out din Cupă!

În Cupa României, CS Universitatea a jucat 5 meciuri, dintre care 2 cu prelungiri. În cele 510 minute, a luat un singur gol, și acela din penalti, 0-1 cu Voluntari. Sigur că-n aceste condiții nu merita să iasă din competiție.

Și Astra a încasat un gol în semifinale, tot acasă. Scor general: Astra – Timișoara 7-1.

Acestea au fost rezultatele Craiovei în Cupă: 1-0 cu Sepsi Sfântu Gheorghe în prelungiri, 2-0 cu Dacia Brăila, 6-5 cu Dinamo la 11 metri (0-0 după 120 de minute), 0-1 și 0-0 cu Voluntari.

O singură victorie în 90 de minute din 5 partide, dintre care 4 cu adversari din B și din play out. Sigur că-n aceste condiții merita să iasă din competiție.

Comments

comments

1 Comment
  1. cititor coduri says

    Sa speram ca vor avea determinare si vor fi intr-o conditie fizica si mentala buna.

Leave A Reply

Your email address will not be published.