Ziarul lu' perfectu' simplu

Creatorul vestitului detectiv Maigret, la un pas de Biblioteca „Aman“

527

Aruncându-ne un ochi pe un anunț din Gazeta de Sud, ne-am bucurat să vedem că Georges Simenon are lansare la Biblioteca „Alexandru și Aristia Aman“. Scriitorul belgian care l-a plăsmuit pe comisarul Maigret și apoi s-au făcut celebri reciproc a scris, iată, volumul Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu și a găsit la noi în urbe cadru festiv să-i dea drumul pe piață.

Bineînțeles că-i vom lua autograf autorului atât pe un teanc de romane policier din colecția Enigma, de la noi din bibliotecă, cât și pe cartea proaspăt lansată. Iar dacă i-a încredințat el maestrului Maigret această misiune, evident că vom afla cât a încasat Kalus Iohannis din meditațiile la fizică, lucruri neinteresante despre Dan Barna, pe cine-a turnat Traian Băsescu și, mai cu seamă, cine-a tras în noi după 22 și cum a regizat mineriadele.

Aruncându-ne și celălalt ochi pe afișul din ziar, am văzut ceea ce puteți vedea și dumneavoastră mai sus, dacă vă uitați cu atenție: nu e Georges Simenon, e George Simion.

Asta ar mai lipsi: ca biblioteca din Craiova să organizeze și o lansare a unei autoare numite Agata Cristea.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.