Ziarul lu' perfectu' simplu

Dacă n-au făcut transhumanța plauzibilă…

266

CSU și FCU au în medie câte 1 punct și 0,25 goluri date pe meci în ultimele 4 etape.

Zeul fotbalului a mai așezat cu mâna în dreptul celor două echipe dușmane multe alte similitudini.

După 7 etape, CSU Craiova avea 7 victorii. După 8 etape, FCU Craiova, situată cu o ligă mai jos, avea 6 victorii și 2 egaluri. În acea vreme, în Craiova a izbucnit, în paralel cu COVID 19, o pandemie care de bună seamă se termină cu 20 și afectează doar fotbaliști locali. Nu-i cunoaștem întreaga denumire științifică, ci doar simptomele.

  • În ultimele 4 meciuri, amândouă Universitățile au trecut la acumulări în clasament câte 4 puncte și 1 gol dat. Diferă numai obținerea punctelor: 1 victorie și 1 egal pentru Craiova din A, 4 egaluri pentru cea din B. Niciuna n-a reușit să câștige pe teren propriu.
  • Ambele și-au schimbat antrenorul italian – în fiecare dintre cazuri, fost fotbalist la o echipă mare din Serie A, Bergodi la Lazio, Napoli la Juve – cu un român aflat în ograda clubului, pe când ocupau primul loc în clasament (Craiova din A era încă lider fiindcă jucase vineri cu Chindia, avea să piardă poziția la golaveraj la finele etapei).
  • În ultimele 4 meciuri, ba chiar 5, atacanții Universității din B n-au dat niciun gol. Dar dacă Universitatea din A ar fi schimbat atacanții săi cu cei ai Universității din B, mai rău pentru ea n-ar fi avut cum să iasă, fiindcă nici ai ei n-au dat niciun gol în ultimele 4 meciuri, ba chiar 5.
  • Cu 5 etape-n urmă, CSU a câștigat la Dinamo cu 1-0, marcând mijlocașul Cicâldău dintr-un penalti scos de un alt om de pe axila centrală, stoperul Marius Constantin. Cu 5 etape-n urmă, FCU a câștigat de asemeni la o echipă cu tradiție, fostă campioană naținală, Petrolul, cu 1-0, marcând Baeten, mijlocaș tot pe axila centrală. De atunci încoace, pentru Craiova din A doar fundașul Bancu a mai înscris (cu Hermannstadt), iar pentru cea din B, doar fundașul Diallo (cu Gloria Buzău).
  • Dintre ultimii 5 adversari ai Universității din A (Dinamo, Clinceni, Hermannstadt, Chindia, Botoșani), unul singur a prins play off-ul în ediția trecută, Botoșani. Dintre ultimii 5 adversari ai Universității din B (Petrolul, Aerostar, ASU Timișoara, Gloria Buzău, Slobozia), unul singur a prins play off-ul în ediția trecută, Petrolul.
  • Dacă sâmbătă 21 noiembrie un om s-a uitat la fotbal pentru prima oară-n viața lui și a ales meciurile Slobozia – FCU și Botoșani – CSU, n-a înțeles care e finalitatea unei asemenea întreceri sportive, fiindcă n-a văzut niciun gol. Iar dacă un parior a pus pe aceste două evenimente cine știe ce năzbâtii cu goluri multe sau victorii și a depus biletul la Casa Pariurilor, n-a câștigat, evident, dar nici n-a ieșit în pagubă: la 0-0, în caz c-ai gherlit-o, capeți miza înapoi.
  • Poate că, orișicât, v-ați săturat de concidențe: doar atacanții Universității din A transferați în acest sezon, în număr de 4 (Tudorie, Mamut, Câmpan și Ofosu) n-au riscat să ia COVID 19 de la pupăturile sau îmbrățișările vreunui coechipier asimptomatic și nedepistat: pentru noua echipă, n-au dat niciun gol.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.