Ziarul lu' perfectu' simplu

Despre reabilitarea Colegiului „Carol I” și candidatura Liei Olguța Vasilescu, de ziua primarului din Ișalnița. Restul, în atașament

29,687

„Auziși mă, Ovidiu de la Ișalnița e născut de ziua lui Ion Iliescu”, îi spune șoptit un fost primar de comună, pesemne fără feisbuc, colegului mai tânăr de partid. Și asta după ce președintele PSD Dolj își amintește pe la jumătatea conferinței că e ziua lui Ovidiu Flori, primarul cu feisbuc al Ișalniței și, făcându-i o urare la microfon, îi incită pe cei prezenți în Filarmonică să-l aplaude pe edilul aflat la al doilea mandat din bucăți.

Așadar, dacă mai exista doljean votant de PSD care nu știa ziua de naștere a lui Ion Iliescu, primul președinte al țării de după Revoluție și ultimul dat de stânga românească, acum e momentul să afle: octogenarul e născut în aceeași zi – 3, aceeași lună – martie, dar cu 48 de ani mai devreme decât Ovidiu Flori. Mai precis, domnul Flori s-a dus cu flori la maternitate în 1978, în ajunul primei comemorări a cutremurului. Și de data asta primarul de Ișalnița nu ne poate contrazice, așa cum a făcut-o când am scris că Nicolae Ceaușescu, și nu poetul Adrian Păunescu, a spus: „Dacă nu știți unde este Craiova, uitați-vă pe hartă și o s-o găsiți lângă Ișalnița”. Mda, parcă sună mai degrabă păunescian decât ceaușescian.

Ovidiu Flori, lângă Ișalnița

Sâmbătă, cu o punctualitate elvețiană, la ora 11, în sala Filarmonicii din Craiova a început Conferința Extraordinară a Organizației Județene Dolj a Partidului Social Democrat. Au venit din județ așa mulți pesediști că au dat pe-afară. Ba la o țigară, ba la „Petru“ la covrigi, ba printre tarabele cu mărțișoare rămase nevândute aliniate pe Uniri în jos! Pe scena Filarmonicii, greii partidului au luat cuvântul pe rând.

În ajunul comemorării cutremurului, într-o sală al cărei tavan s-a păbușit cândva și fără cutremur

Despre necesitatea reabilitării Colegiului Național Carol I a vorbit primarul Craiovei, Mihai Genoiu. O lecție de istorie încheiată cu rezoluția adoptată de PSD Dolj, care „susține cu toată forță prin parlamentarii săi și reprezentanții din autoritățile locale și centrale Proiectul reabilitării și consolidării clădirii. În anul centenarului Marii Uniri, noi, românii, oltenii trebuie să ne dăm mâna și prin eforturile tuturor …“. Opoziția, hai că e la fileu!

Despre alegerile din PSD, din 10 martie, și propunerile pentru șefime susținute de organizația județeană a vorbit senatorul Claudiu Manda: „Pentru funcția de președinte executiv al partidului, Organizația PSD Dolj propune și susține candidatura domnului Marian Neacșu, actualul secretar general al partidului, care pe parcursul exercitării acestei funcții a demonstrat capacitate organizatorică, pregătire politică și profesională și a promovat principii echidistante față de toate organizațiile județene. Pentru funcția de vicepreședinte al partidului, organizația noastră susține candidatura doamnei Lia Olguța Vasilescu, președinta organizației municipale PSD, vicepreședinte al partidului în această legislatură“. Tot pentru vice, PSD Dolj girează cu Paul Stănescu de la Olt.

Ca să nu pară material publicitar, despre celelalte rezoluții adoptate de PSD Dolj, sâmbătă, 3 martie, parcurgeți documentele de mai jos, redactate de partid. Apoi n-aveți decât să răspândiți!

Florin GEORGESCU Sr

 

 

Conferinta Extraordinara a Organizației Județene Dolj a Partidului Social Democrat, întrunita in data de 03.03.2018, adoptă următoarea

REZOLUȚIE

Privind sustinerea Proiectului reabilitarii şi consolidarii cladirii Colegiului Naţional Carol I şi Operei Române Craiova

Istoria Colegiului Națio­nal „Carol I“ din Craiova începe în 1826, când au fost puse bazele Școlii Naționale Medii, a doua unitate de învățământ mediu din România după Colegiul „Sfântul Sava“ din București.

Inițial, școala a funcționat în chiliile de la Mănăstirea Obedeanu, apoi în cele de la biserica „Madona Dudu“ urmând ca în 1842 să se inaugureze primul local, care a fost imortalizat de pictorul Theodor Aman în tabloul „Hora Unirii din Craiova“. Colegiul „Carol I“ .
Actuala Clădire a Colegiului Carol I și a Operei Române Craiova a fost construită între anii 1893-1895 de către arhitectul Toma Dobrescu, în stilul academismului francez, cu elemente neoclasice, cu rotondă principală ritmată prin coloane corintice.
Clădirea includea o sală de spectacole, în stil italian, utilizată inițial ca o sală de festivități a liceului Carol I. În urma incendiului din anul 1930, clădirea a fost reconstruită în întregime de către arhitectul italian Giovanni Battista Peresutti. Între anii 1933 – 1973, în această clădire şi-a desfăşurat activitatea Teatrul Naţional din Craiova.
De a lungul celor 192 de ani de fucntionare, Colegiul Carol I a fost mereu pe primele locuri ca perfomante al elevilor si absolventilor acestuia.
Începând cu data de 1 iunie 1979, data înființării Teatrului Liric Craiova și până în prezent, actuala sală de spectacole a fost destinată exlcusiv spectacolelor de Operă, Operetă, Balet și Musicaluri.
Situatia actuala a Cladirii Colegiului Naţional „Carol I” şi Operei Romane  impune, în mod impetuos, acum, ca această clădire de patrimoniu să nu se distrugă total.
Prin efortul deosebite acest obiectiv a fost înscris în programul de guvernare și va finanțat de Compania Națională de Investiții .

Conferinta Extraordinara a Organizației Județene Dolj a Partidului Social Democrat, întrunita in data de 03.03.2018, adoptă următoarea

REZOLUȚIE

PSD DOLJ sustine cu toata forta, prin parlamentarii sai si reprezentantii in autoritatile locale si centrale Proiectul reabilitarii şi consolidarii cladirii Colegiului Naţional Carol I şi Operei Române Craiova  .

In anul Centenarului Marii Uniri, noi, românii, oltenii trebuie sa ne dam mana si prin eforturile tuturor acest monument istoric de interes național si  unul dintre cele mai remarcabile pentru orașul nostru sa dobandeasca iarasi prestigiul si stralucirea pe care le-a avut.

3 martie 2018, Craiova

PROPUNERI

DE MODIFICARE A STATUTULUI PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT

Partidul Social Democrat promovează competiția internă în toate structurile de partid și susține statul democratic și social, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic.                    Aceste valori esențiale se realizează de către Partidul Social Democrat prin alegeri libere, la nivelul tuturor structurilor interne, la nivelul organizațiilor județene și la nivel național.

În acest sens:

  • Organizația Județeana Dolj a PSD susține menținerea actuală din statutul partidului in ceea ce privește alegerea si revocarea președintelui Partidului Social Democrat de către toți membrii de partid, în cadrul alegerilor interne desfășurate la nivelul tuturor organizațiilor locale.
  • Propunem de asemenea ca alegerea președintelui executiv, vicepreședinților partidului sa se facă prin vot secret în cadrul Congresului Partidului Social Democrat.
  • La nivelul organizațiilor județene propunem ca alegerea, atât a președintelui, președintelui executiv, cât și a vicepreședinților să se aleagă prin vot de către Conferința Județeană a Partidului Social Democrat.
  • Prin promovarea acestor principii cu caracter statutar, se asigură atât democrația și competiția în partid, cât și realizarea obiectivelor și programului politic al partidului.

Conferința Extraordinară a Organizației Județene Dolj a PSD acordă mandat celor 175 de delegați la Congresul Extraordinar al partidului să susțină aceste propuneri.

CRAIOVA, 3 MARTIE 2018

REZOLUȚIE

PRIVIND SUSȚINEREA CONSTRUIRII
DRUMULUI EXPRES CRAIOVA – PITEȘTI

Organizația Județeană Dolj a Partidului Social Democrat a înțeles în permanență faptul că modernizarea și extinderea infrastructurii de transport reprezintă un factor-cheie pentru dezvoltarea economică și socială a județului.

Asigurarea accesului facil și rapid către și dinspre principalele centre economice ale Doljului contribuie în mod decisiv la conturarea unui profil mult mai atractiv în relația cu mediul de afaceri, încurajând instalarea unor noi investitori și crearea locurilor de muncă. Prin succesul înregistrat de modernizarea Aeroportului Internațional Craiova și crearea unor conexiuni directe cu importante metropole ale Europei, am demonstrat deja impactul pozitiv pe care administrația PSD îl poate genera, în plan economic, prin atenția acordată infrastructurii de transport.

Am susținut în mod consecvent și credem în continuare, cu toată convingerea, că municipiul Craiova are nevoie de o arteră rutieră de mare viteză care să conecteze regiunea noastra cu zona capitalei precum si cu cel mai mare port al României – Constanța. Construirea drumului expres Craiova – Pitești, cu o lungime de peste 120 de kilometri și 2 benzi de circulație pe sens, va asigura legătura la sistemul de autostrăzi A1 – A2 și va permite companiilor locale să-și transfere mai eficient producția către piețele de desfacere.

Noi, PSD, am demonstrat că rămânem fideli politicii faptelor și, pentru realizarea acestui proiect cu o importanță capitală pentru Craiova și județul Dolj, am parcurs deja o serie de pași concreți: am asigurat finanțarea acestei investiții, am lansat, prin intermediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, procedurile de atribuire, au fost alocate, prin bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2018, resurse financiare pentru inițierea lucrărilor.

Proiectul privind drumul expres Craiova-Balş-Slatina-Piteşti este în procedură de achiziţie publică. Drumul este impartit in patru tronsoane, iar pentru primele două tronsoane au fost deja finalizate procedurile de achizitie pentru  proiectare şi execuţie. Acest lucru înseamnă că la sfârşitul acestui an/inceputul anului viitor vor inceape lucarile de executie.

Conferinta Extraordinara a Organizației Județene Dolj a Partidului Social Democrat, întrunita in data de 03.03.2018, adoptă următoarea

REZOLUȚIE

                    PSD Dolj acorda întreaga susținere pentru proiectul de construire a drumului expres Craiova – Pitești, obiectiv vital  pentru devoltarea Olteniei  și componentă esențială a Programului de guvernare asumat de PSD în domeniul infrastructurii de transport.      

3 MARTIE 2018, Craiova

REZOLUȚIE

PRIVIND SUSȚINEREA CONSTRUIRII
SPITALULUI REGIONAL DE URGENȚĂ CRAIOVA

Susținerea sectorului sanitar, prin investiții în îmbunătățirea infrastructurii construite, precum și prin achiziționarea de echipamente moderne, necesare desfășurării unui act medical performant, a constituit și continuă să reprezinte una dintre prioritățile Organizației Județene Dolj a Partidului Social Democrat.

Responsabilitatea cu care ne onorăm acest angajament, asumat în beneficiul comunității, este demonstrată de seria demersurilor întreprinse în ultimii ani în Craiova de administrațiile publice locală și județeană, conduse de PSD, demersuri concretizate în construirea unui nou Spital Municipal și a unei Clinici de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, precum și în modernizarea tuturor unităților medicale aflate în subordinea Primăriei Municipiului Craiova si a Consiliului Judetean Dolj.

În prezent, toate eforturile noastre se concentrează în direcția realizării unui proiect major, emblematic pentru Oltenia – construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova, o structură capabilă să ofere servicii la nivelul exigențelor europene și să salveze vieți prin rezolvarea promptă a cazurilor medicale critice, de mare complexitate.

Prin intermediul reprezentanților noștri în Guvernul și în Parlamentul României, am obținut construirea acestui spital la Craiova, ca parte a proiectelor naționale finanțate din fonduri structurale.

Prin Hotarare de Guvern a fost asigurat terenul necesar pentru edificarea acestei unități sanitare – o suprafață totală de 27 de hectare, pusă la dispoziția Ministerului Sănătății de către Ministerul Apărării Naționale. Pentru dezvoltarea acestui obiectiv strategic, beneficiem de consultanța experților Băncii Europene de Investiții, care contribuie în mod direct la pregătirea documentației de construire.

Rămânem complet implicați în implementarea celui mai important demers derulat în domeniul sanitar în Oltenia și, prin intermediul exponenților noștri în administrația centrală și locală, vom acționa prin toate mijloacele legale de care dispunem pentru a asigura suportul tehnic, logistic și financiar necesar în vederea materializării acestei inițiative.

Conferinta Extraordinara a Organizației Județene Dolj a Partidului Social Democrat, întrunita in data de 03.03.2018, adoptă următoarea

REZOLUȚIE

            PSD Dolj susține cu toată fermitatea construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova, obiectiv prioritar pentru regiunea noastra și componentă esențială a Programului de guvernare asumat de PSD în domeniul sănătății.   

3 MARTIE 2018, Craiova

REZOLUȚIE

privind candidații susținuți de Organizația Județeana Dolj a PSD pentru funcții de conducere la nivel național

  • Organizația Județeana Dolj a PSD întrunita in Conferința Extraordinara din 3 martie 2018, analizează pe deoparte reprezentarea organizației noastre la nivelul conducerii centrale a partidului, cat si personalitățile care vor fi alese la Congres in conducerea partidului.
  • Pentru funcția de președinte executiv al partidului, Organizația PSD Dolj, propune si susține candidatura domnului Marian Neacșu, actualul secretar general al partidului, care pe parcursul exercitării acestei funcții a demonstrat capacitate organizatorica, pregătire politica si profesionala si a promovat principii echidistante fata de toate organizațiile județene.
  • Pentru funcția de vicepreședinte al partidului, organizația noastră, susține candidatura doamnei Lia Olguța Vasilescu, președinta organizației municipale PSD, vicepreședinte al partidului in aceasta legislatura, ministrul muncii si justiției sociale. Doamna Lia Olguța Vasilescu a demonstrat in activitatea sa politica si profesionala, fermitate si competenta in promovarea programului de guvernare, in susținerea programului politic al partidului, realizând in acest fel una dintre cele mai bune comunicări, atât la nivel național cat si local. A militat permanent pentru dezvoltarea continuă atât a municipiului Craiova, a județului Dolj și a regiunii noastre susținând permanent proiecte și programe cu caracter economic  de infrastructură sănătate și educație. La aceasta adăugăm faptul că este primul ministru al muncii care promovează și își asumă pentru prima dată o lege a salarizării cât si a pensiilor.
  • Tot pentru funcția de vicepreședinte al partidului, organizația de la Dolj, susține candidatura domnului Paul Stănescu, președintele Organizației Județene OLT a PSD, Vicepriministrul și Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care prin activitatea sa profesionala si politica, a demonstrat o implicare permanenta pentru dezvoltarea regiunii Oltenia, și programe de dezvoltare armonioasă a tuturor regiunilor si localităților din tara.

Conferința Organizației Județene Dolj a PSD,

CRAIOVA, 3 MARTIE 2018

REZOLUȚIE

privind susținerea la funcția de președinte al PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT a

domnului Liviu DRAGNEA

Având în vedere prevederea statutară de alegere a președintelui de către toți membrii de partid și rezultatul scrutinului organizat în 2015, la care domnul Liviu Dragnea a obținut peste 420.000 de voturi, dar si menținerea actuală a acestei prevederi în statut la Congresul din 10 martie 2018, organizația PSD Dolj susține atât menținerea prevederii statutare a alegerii președintelui partidului de către toți membrii de partid, cât și susținerea în continuare a domnului Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al partidului.

Aceasta susținere este și rezultatul activității președintelui Liviu Dragnea la alegerile parlamentare din decembrie 2016 în baza unui Program de Guvernare elaborat pentru prima dată în România de către un partid politic, dar mai ales modul de urmărire a îndeplinirii tuturor prevederilor sau angajamentelor asumate prin acest program.

Conferința Organizației Județene a PSD Dolj întrunită în 3 martie anul curent, acorda mandat delegațiilor la Congresul din 10 martie 2018 pentru a susține menținerea în fruntea Partidului Social Democrat a președintelui Liviu Dragnea, garanție sigură a îndeplinirii obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare 2016 – 2020.

Conferința Organizației Județene Dolj a PSD,

CRAIOVA, 3 MARTIE 2018

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.