Ziarul lu' perfectu' simplu

Dumnezeul trădătorilor doarme. Doi robi ai săi, out din Parlament!

1,349

PNL Dolj iubește trădarea, fără să nutrească același sentiment pentru trădători. De aceea i-a dat lui Eugen Gioancă locul 4 pe lista de candidați la Camera Deputaților, după Ștefan Stoica, Nicolae Giugea și Ionuț Stroe. Ca să devină Gioancă deputat, PNL ar fi trebuit să adune la Dolj peste 35 %, lucru clar imposibil.

PNL s-a bucurat când Eugen Gioancă, senator de Dolj al PSD, i-a acordat vot de susținere guvernului Orban. La scurtă vreme după aceea, anul trecut, Gioancă s-a mutat de la PSD la PNL. Acum, la alegerile din 2020, refugiatul Gioancă n-a mai fost bun de senator sub flamura liberală, l-au trimis la deputați. Și nici acolo, că locul 4 pe listă nu i-a fost suficient, clasându-se primul sub linie.

Eugen Gioancă apare în dreapta fotografiei. În tinerețe a fost cântăreț de muzică populară. A intrat în Senat pe nepusă masă, în 2019, după ce Claudiu Manda a eliberat un loc, ducându-se europarlamentar. Eugen Gioancă era doar consilier județean al PSD, provenind de la filiala Filiași.

Lângă Eugen Gioancă, lăsându-se cam greu antrenat la cântare, e Florinel Stancu, fostul deputat de Pro România, fost deputat de PSD. Florinel a urmat un traseu politic încă mai încâlcit decât amicul Eugen: în 2012 a devenit consilier județean la Dolj din partea PNL, în 2014 a fugit la PSD, care i-a fost mai recunoscător decât PNL-ul lui Eugen Gioancă și i-a răsplătit trădarea cu un loc eligibil pentru Camera Deputaților, la alegerile din 2016. În 2019, Florinel Stancu s-a dus după Victor Ponta la Pro România, care cu el și alții ca el s-a făcut partid parlamentar fără să fi candidat în alegeri.

Acum, în 6 decembrie 2020, Florinel Stancu n-a mai schimbat gașca de politicieni, candidând tot de la Pro România, pentru Camera Deputaților. Ca și Eugen Gioancă, s-a clasat primul sub linie, deși a ocupat prima poziție pe listă: Pro România n-a trecut pragul.

Uitându-ne noi mai cu atenție la poză, ne-am gândit c-or exista în țara asta și traseiști onești. Pe vesta cântărețului Gioancă scrie „USL“, acea alianță dintre PSD și PNL născută-n 2011 și decedată-n 2014. O crede omul că uniunea e încă în viață și ori PSD, ori PNL, tot un drac.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.