Ziarul lu' perfectu' simplu

Ghene de gunoi cu cifru și camere video

Resturi menajere sau reziduuri radioactive?

845

În Craiova s-au dat în folosință așa niște țarcuri pentru containerele de gunoi, încât nu mai pot să dea atacul la firmturi și coji de ouă nici păsările cerului, în caz că depășesc în volum vrăbiile. Și dacă totuși se subțiază, insistă și trec printre zăbrele, camerele de supraveghere video consemnează fapta lor.

Avem în imagine containere îngrădite de pe strada care poartă numele unui fost primar al orașului nostru, Emanoil Chinezu, căruia nu i-a dat prin cap să procedeze și el la fel cu igienizarea urbei, lăsându-ne să așteptăm 144 de ani pentru împlinirea acestui vis.
Sâmbăta trecută, când oamenii din blocurile de pe Emanoil Chinezu (pe lângă Piața Mare) au plecat la piață sau unde-or fi plecat, dac-au luat cu ei și pungile de gunoi, s-au trezit, evident, că n-au cheia de la țarc ori că nu știu cifrul. (Ce-i drept, la ușile blocurilor au fost afișe cum că se inaugurează noile ghene, iar locatarii să ridice cheile de la admnistrație. Câțiva or fi și procedat așa.) Nici să arunce sacii peste gard, ca la coșul de baschet, nu puteau: împrejmuirea are și acoperiș de zăbrele. Și oricum, ar fi fost riscant: dacă ratau aruncarea și-i luau de pe camerele video să-i amendeze că au făcut mizerie la gunoi?

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.