Ziarul lu' perfectu' simplu

Gonit de Ştiinţa Malu Mare ca blatist, s-a dus la „Mireasă pentru fiul meu”

1,730

de Șerban Comănescu

Alexandru Radu, până mai ieri fotbalist la Ştiinţa Malu Mare, avea toate şansele să stea în cantonament mai mult decât au făcut-o în toată activitatea lor fotbaliştii cei mai longevivi de la Ştiinţa Craiova: Deselnicu, Oblemenco, Ştefănescu, Negrilă, Lung…

Vara trecută, Ştiinţa Malu Mare, echipă din ultima categorie judeţeană, Liga V, l-a transferat pe Alexandru Radu de la Viitorul Craiova, tot din Liga V. Ştefan Cizmaru, antrenorul de la Malu Mare, i-a plătit de la el din buzunar 100 de lei patronului Cioroianu de la Viitorul pentru dezlegare. Alex a jucat atacant şi portar şi a contribuit la promovarea Ştiinţei Malu Mare în prima categorie judeţeană, Liga IV. Dar spre sfârşitul sezonului, în mai 2014, Ştiinţa a pierdut în semifinalele Cupei României, faza pe judeţ, în faţa Dunării Bechet. Antrenorul Ştefan Cizmaru şi delegatul Ionel Pisoi l-au acuzat pe Radu c-a vândut meciul şi l-au dat afară din lot. Când auzi că Pisoi şi Cizmaru s-au întovărăşit, zici că le-a plăcut basmul „Motanul încălţat”. Învinuirea pe care i-au adus-o lui Alex a fost însă din alt basm.

Alexandru Radu, Malu Mare, Mireasa
Alexandru Radu, în 2013, fotbalist la Ştiinţa Malu Mare

Rămas liber de contract, Alex, care jucase la Viitorul şi Ştiinţa, a avut ofertă în acestă vară de la o nouă echipă din Liga V, Viitorul Ştiinţa Craiova (fără legătură cu primele două). Nu l-a mai interesat însă fotbalul judeţean, a plecat în lume să se însoare. Şi Alexandru s-a numărat printre fericiţii admişi la emsiunea-concurs „Mireasă pentru fiul meu”.

Un an de penitenţă consimţită

Saitul emisiunii l-a prezentat pe Alexandru, 22 de ani, din Craiova: „Îi place să danseze şi să iasă cu prietenii în cluburi”, ceea ce explică întrucâtva de ce n-a ajuns să joace mai sus de divizia judeţeană. Mult mai multe decât saitul îi arată pe concurenţi Antena 1, care transmite competiţia matrimonială în neştire: de luni până vineri inclusiv câte 3 ore pe zi, iar sâmbăta 4 ore. Vreme de un an!

Concurenţii, băieţi fete, plus mame ale unora dintre ei, selectate cât mai mahalagioaice posibil, stau ferecaţi într-o casă şi se ceartă unul cu altul şi cu Mirela Boureanu Vaida, moderatoarea. Fac asta de la 6 septembrie 2014 şi o vor mai face, cum spuneam, încă aproape un an de zile. Din când în când, locatarii căsoaiei votează, laolaltă cu publicul telespectator, care concurent să-şi ia tălpăşiţa.

 Niciun concurent nu s-ar fi vrut în pielea lui Alex

Alexandru al nostru părea sortit să se vadă la televizor mai mult decât s-au văzut, cât au fost fotbalişti, Balaci, Cârţu, Ungureanu, Crişan, Ţicleanu… N-a fost să fie: Alex a ieşit din competiţie fără să-i voteze nimeni plecarea, după trei săptămâni de şedere, din pricina unei boli de piele, pare-se. Retragerea lui a stârnit un scandal cât casa pe care a părăsit-o. Alex îi căzuse cu tronc Andreei din Câmpulung, care a încercat, fără succes, să sară gardul spre lumea liberă, după el. Tentativa ei a născut o amplă dezbatere, moderatoarea Mirela prinzând-o pe Andreea cu mâţa-n sac: ea fusese combinată cu Alex şi înainte să pornească emisiunea, ceea ce încalcă regulamentului. Andreea a ieşit şi ea din concurs, şi cu voia, şi cu sila.

Alex, Andreea, Mireasa
Nu demult, se prefigura un nou cuplu, care s-a dovedit a fi fost vechi

Dac-ar fi fost desemnat câştigător, Alex s-ar fi ales cu o mireasă şi cu un premiu din partea Antenei mai atrăgător decât darul de la o nuntă normală. Unde mai pui că nu i-ar fi oprit nimeni pe nuntaşi să lase dar, ca la orice nuntă. Aşa, dacă mai e în picioare oferta din partea Viitorului Ştiinţa, atacantul şi portarul Alexandru Radu se va alege cu bere şi mici după meci, indiferent de rezultat.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.