Ziarul lu' perfectu' simplu

Istorii halucinante scrise de CSU. A câștigat Cupa României o echipă inexistentă 

1,611

Pe saitul său oficial, CS Universitatea Craiova își revendică drept palmares în prima divizie perioada 1964-1992 (de activitatea depusă din 2014 încoace a uitat). Precum unii știu, în 1992 echipa de fotbal s-a rupt din clubul-mamă formând unul doar pentru ea, FC Universitatea.

După cum recunoaște saitul, ultima ediție de campionat dinainte de schismă la care CS Universitatea a luat parte a fost 1991-1992: locul 4, golaveraj 38-28, 39 de puncte (se acordau 2 pentru victorie).

La numai vreo șase rânduri mai jos, vedem că aceeași echipă, care își încheiase existența, a câștigat Cupa României în ediția 1992-1993.

Oblemenco, Bondrea și ai lor habar nu aveau în 1993 pentru care dintre Universități evoluează

Așa ceva se mai pomenise doar în Țara Galilor: neavând campionat, ci doar cupă națională, echipele galeze, răspândite, care cum putea, prin ligile Angliei, se înfruntau într-o singură competiție internă, Cupa Țării Galilor. N-a fost însă niciodată cazul României. Echipele românești au jucat bine mersi toate edițiile de campionat, inclusiv 92-93, FC Universitatea încheind-o pe locul 3.

Vânătoarea de bazaconii abia o începurăm!

Din capitolul „Istoric“ postat pe sait am mai selectat la o primă ochire patru aiureli care rivalizează cu asta de mai sus (de la „Palmares“). Până să vi le prezentăm, una câte una, le dăm răgaz istoricilor de la club să facă reparațiile cuvenite. Dacă vor izbuti, le vom sublinia meritul.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.