Ziarul lu' perfectu' simplu

Koljici în tribună, strategie care l-a băgat în sperieți pe Mamut

1,141

Ar fi fost riscant pentru CS Universitatea ca în meciul cu FC Argeș să-l aibă pe Elvir Koljici titular ca să îngrozească adversarul, deși tactica asta cunoaște un precedent care a dat roade. În urmă cu aproape un mileniu, spaniolii s-au luptat cu maurii avându-l în fruntea oștii pe proaspăt răposatul El Cid, înțepenit în șaua calului ca și cum ar fi fost viu.

Koljici însă a urmărit meciul din tribuna stadionului „Ion Oblemenco“. Dacă pe piteșteni n-avea cum să-i înspăimânte prezența lui, cel puțin pe unul dintre craioveni – da. Astfel, a ajuns să dea în sfârșit un gol în campionat Mamut, despre care presa a spus de șapte mii de ori că a venit la Craiova ca să acopere lipsa accidentatului Koljici. Și Koljici e în curs de refacere…

Golul lui Mamut, prin care Craiova a deschis scorul, e istoric din două motive:

  1. Este primul marcat de acest fotbalist în Liga 1 (la al 14-lea său meci).
  2. Este golul datorită căruia cei 7 atacanți care fac parte din lotul echipei craiovene l-au depășit în Liga 1 pe Elvir Koljici, indisponibil din etapa a 6-a, cu 6 goluri marcate. Cei 7 sunt: Bărbuț, Ofosu și Ivan – câte 2 goluri, Mamut 1, Baiaram, Tudorie și Câmpanu – 0.

Din tribună, Koljici n-a avut cum să riposteze, să nu se lase întrecut. Dar, la 1-0, în situația lui se afla și atacantul oaspeților Malele, care a egalat scorul pe tabelă, egalându-i totodată pe toți atacanții craioveni laolaltă în afară de Koljici. Malele a ajuns la al 7-lea său gol în Liga 1 pentru FC Argeș.

În minutul 87, la 1-1, arbitrul Chivulete nu i-a dat Craiovei penaltiul cuvenit când zdrahonul argeșean Turda i-a umflat ochiul lui Bălașa. Faza respectivă nu s-ar mai fi consumat dacă până atunci brigada de arbitri n-ar fi avut și alte greșeli majore. Mamult a marcat în urma unui corner fictiv, pe care tot el îl obținuse, trimițând clar în aut de poartă mingea. La 1-1, înaintea penaltiului neacordat, centralul l-a eliminat pe argeșeanul Drăghici, sesizat de tușier că i-a adresat vorbe de ocară. Doar că Drăghici fusese faultat și arbitrul nu dăduse lovitură liberă. În caz c-ar fi acrdat-o, tușierul ar fi scăpat neînjurat și Drăghici neeliminat.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.