Ziarul lu' perfectu' simplu

La 7 anișori, avocata cămătarilor ținea cu Cămătaru & co

969

Parlamentarul-vedetă pe care l-a dat circumscripția Dolj la ultimele alegeri, mulțumită PSD-ului, e Laura Vicol. Pe unde cauți după ea, dai de „avocata fugarilor“, „avocata cămătarilor“, „fosta amantă a lui Leo din Strehaia“.

Iar dacă vrei ceva încă mai interesant, imagini ale ei, nu-s chiar toate spectaculoase precum cea de mai jos (lângă bruneta Elena Băsescu), dar nici mult nu mai au.

Mai c-o s-o poreclească lumea Laura Vicool

Candidatura doamnei Vicol, venită la Dolj de pe alte meleaguri și proptită la poziția a treia, garantat eligibilă în cursa către Camera Deputaților, le-a stricat ploile unor pesediști cu state vechi și doljeni din naștere. Cel mai rău trebuie s-o fi înjurat Alina Tănăsescu, deputată în legislatura precedentă, situată acum prima sub linie, pe locul 6. Din afundurile listei au candidat Gheorghe Nedelescu, viceprimarul Stelian Bărăgan, Lucian Dindirică. E drept că Dindirică, aflat al doisprezecelea pe o listă din care doar primele 10 poziții erau câștigătoare, ca să obțină un loc întreg în Camera Deputaților ar fi avut nevoie să ia PSD 120 % în Dolj. Totuși, fără candidatura Laurei Vicol i-ar fi crescut omului șansele, i-ar fi trebuit doar 110 %.

În memorabila zi de 27 octombrie 2020, candidata-surpriză de la Dolj și-a creat pagina de facebook „Deputat Laura Vicol“, chit că mai avea aproape o lună și jumătate până să poată obține demnitatea. Mai apoi, a explicat de ce tocmai de la Dolj: 

Adolescentă, Laura se dădea în vânt după Marin Sorescu, poet cu operă greu de priceput pentru majoritatea adulților, însă ea citea Descântoteca în vreme ce fetele de vârsta ei mergeau la discotecă. Urma să recupereze.

Născută la 31 martie 1975, Laura avea încă 7 ani la meciurile cu Kaiserslautern și 8 la cele cu Benfica. Că n-a urmărit niciodată fotbalul îndeaprope o artă vârâtul între ghilimele al numele unor echipe, cu orașele lor cu tot, dar nici ea nu pretinde că era suporteră înrăită, sigur nu umbla pe stadioane să strige „Hai Craiova, joacă bine,/ Galeria e cu tine!“ sau „Țălnar, Dudu și Orac,/ Cel mai căcăcios atac!“, dar e posibil să-i fi rămas în minte entuziasmul național stârnit pe atunci de Știința și să fi rumegat mai târziu amintirile, chit că nu i-o ști azi pe toți maximii Craiovei. Cămătaru are șansele cele mai mari să-l știe: Laura Vicol i-a apărat în instanță pe frații Sile și Nuțu Cămătaru și e și el din Strehaia, precum Leo.

Altfel, candidata deja deputat avea mai mult lipici la alegători dacă-n locul lui Nicolae Titulescu îl punea pe Nea Mărin. 

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.