Ziarul lu' perfectu' simplu

Laura Vicol face ordine-n echipa doljeană. Conturi cu de-a sila!

1,067

„Echipa mea!“, a decretat Laura Vicol, deputată de Dolj din partea PSD, prezentând poza de grup a parlamentarilor doljeni dați de acest partid. Dintre cei șapte, Laura Vicol e singura apărută din afara Olteniei. În politică, la fel ca-n fotbalul performant, vedeta echipei provine din străinătate.

Tăguindu-și oamenii din subordine, Laurei nu i-a ieșit unul la numărătoare. A lămurit situația: Alina Tănăsescu n-avea cont pe Facebook. Laura s-a angajat să remedieze lipsa („promit să-i fac eu“), ca un lider ce se află, în 23 decembrie. A doua zi era cel mai bun prilej din an să-i dea contul în dar Alinei. Moș Crăciun a ratat însă ocazia, iar Alina Tănăsescu absentează de pe facebook și azi, deși s-a făcut luna de când ar fi putut fi prezentă.

Senatori și deputați, puneți mâna și pozați! Ion Prioteasa, Alexandra Presură, Laura Vicol (căpitan de echipă), Alina Tănăsescu, Eliza Peța-Ștefănescu, Mihail Genoiu și Iulian Badea

Alina Tănăsescu e la al doilea mandat pesedist pentru Camera Deputaților și niciodată, sau cel puțin de vreo cinci ani încoace, n-a avut cont de Facebook. Și putea să-l aibă fără să miște un deget: PSD le-a construit pagini de candidat (unde a fost cazul, separat de pagina personală) tuturor celor în cauză, din care le-a răspândit, mutatis mutandis, aceleași postări.

Alina Tănăsescu a rezistat electronizării pe linie de partid ca un chiabur dintr-un sat de deal în fața colectivizării înfăptuite de către un alt partid.

Când Laura Vicol și-a luat public angajamentul că-i face pagină îndărătnicei sale colege, știa la ce se-nhamă. Să creezi pagina durează 5 minute, dar după aia ce face beneficiara Alina cu ea, o ține goală? Fiindcă partidul o alimenează cu postări doar în campania electorală.

Să luăm, că veni vorba, exemplul junelui deputat PSD de Dolj Iulian Badea. Cât a durat campania electorală, pagina sa de candidat a rulat un kilometru de postări. Acum, în 25 ianuarie, la o lună și trei săptămâni de la alegeri, politicianul Badea Iulian se prezintă așa:

Nu trebuia omul să se obosească decât să șteargă 4 cuvinte: „candidat la funcția de“. În ce privește postările, de la 6 decembrie (data alegerilor) încoace are una singură. Laura Vicol, orișicât, pe pagina de politician a făcut actualizarea, este „deputat“, și-n același interval are 9 postări. Lui Iulian Badea chiar merită să-i fie șefă.

Doamnă deputat Vicol, s-a făcut, cum spuneam, luna și mai bine de la făgăduiala dumneavoastră către o colegă de deminitate și de partid. Poate că pentru pagina aceea îi pregătiți o ședință foto grandioasă, altminteri ați fi avut destulă vreme, chit că n-ați dat un termen. În orice caz, aveți în vedere ceva ce politicienii obișnuiesc să uite: i-ați făcut o promisiune unei persoane care v-a dat votul. Nu de alta, dar s-a aflat pe listă cu dumneavoastră.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.