Ziarul lu' perfectu' simplu

Marfă! Cum au pus liberalii doljeni un pesedist director la CFR

4,599

Exact când liberalul de rând începuse să își piardă speranța că unul de-ai lor mai răsărit o să ajungă, sprijinit de conducerea PNL Dolj, în special de președintele Ștefan Stoica, să ocupe o funcție bună, hop, au început să curgă numirile. Pe 4 mai, Călin Cosmin, consilier județean, este uns director la Admnistrația Bazinală de Apă Jiu (funcție pe care a mai ocupat-o între 2009 și 2012) trăgându-l după el, la SGA Dolj, pe mai tănărul coleg de partid Gabriel Nicolae. O zi mai târziu, prin ordin al premierului, fostul pedelist Dan Baciu ia drumul Bucureștiului, fiind numit președinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale de Pensii Publice.

Numirile celor doi (Călin și Baciu) apropiați ai președintelui Ștefan Stoica vin să pună capăt speculațiilor cum că liberalul care tânjește la o funcție trebuie să aibă mai degrabă susținere la București decât sprijinul șefului direct. Cu toate acestea, liberalul de rând nu poate uita așa repede cum, de exemplu, Teodor Sas – despre care Antonie Solomon spunea că a fost cel mai bun viceprimar al Craiovei de după Revoluție – a ajuns să conducă cel mai mare spital din Oltenia la nici 6 luni de când a devenit membru PNL Dolj. Sau cum, înainte de Crăciun, liberalul cu probleme de natură penală în trecut Dorel Ciucă a fost instalat director regional al Sucursalei CF Infrastructură Craiova peste capul organizației din care făcea parte.

Cea mai scandaloasă mutare a începutului de an, despre care cei mai mulți liberali vor afla acum, este numirea unui oarecare Dumitru Daniel Iovănescu în funcția de director al Sucursalei Banat-Oltenia CFR Marfă. Cu puțin timp înainte ca el să-și preia scaunul, a fost văzut în echipa de campanie a deputatului Nicolae Giugea, candidat PNL la Primăria Craiova. „El o să fie directorul de la CFR Marfă”, l-a prezentat Giugea la întâlnirea cu militanții din Craiovița Nouă pe Iovănescu, despre care Google spune că și el a fost certat cu legea.

„Iovănescu Dumitru-Daniel, de 34 de ani, din Craiova, şef depou coordonator la Depoul de Locomotive CF Craiova, şi Cilibia Eugeniu, de 48 de ani, din Drobeta Turnu Severin, şef depou adjunct economic la aceeaşi unitate, au fost trimişi în judecată în iulie anul trecut pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu“, scria în 2007 Gazeta de Sud, în articolul „CFR Marfă, o vacă bună de muls“.

Dacă despre modul cum a fost reangajat în sistem Iovănescu nu știm prea multe, în schimb, am aflat că sfârșitul lui 2019 l-a găsit pe fostul instructor regional înregimentat la PSD Dolj, răspunzând de comuna Verbița.

Facebookul organizației PSD Verbița are memorie bună: europarlametarul Claudiu Manda, președinte al PSD Dolj, parcă trage de Iovănescu, parcă-l ține să nu prindă trenul liberal

Probabil, după înscăunarea Guvernului Orban, ceferistul a trădat semnând cu PNL, deși nimeni nu știe unde este adeziunea lui. Surse din organizația condusă de Ștefan Stoica spun că deputatul Nicolae Giugea, atunci când l-a susținut pe Iovănescu să ajungă director, nu știa că omul este membru PSD. Concluzia: greu de înțeles cum dosarul pătat rău al ceferistului a primit OK-ul Bucureștiului pentru o asemenea funcție importantă, fie ea și politică.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.