Ziarul lu' perfectu' simplu

Moşu’ a adus Republicii Oltenia un subiect bombă: ce-l leagă pe şeful Poliţiei doljene de interlopul „Rechinul”?

La 15 ani de când fostul comandant al Poliţiei doljene, chestorul Constantin Codiţă, a fost dovedit de ziarişti că stătea în chirie într-un apartament din centrul Craiovei, deținut de celebrul infractor Genică Boerică, alintat „Regele TVA-ului”, se pare că istoria se repetă.

Actualul comandant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj doarme într-un imobil aparţinând interlopului „Rechinul”, un alt „rege”, al bancomatelor. Procurorii DIICOT spun că Tudor Florian, zis Rechinul, interlop craiovean, prin reţeaua sa, a trimis în ţară milioane de euro, bani proveniţi din infracţiuni de tip „skimming” comise în Mexic. În Craiova, banii au fost fie îngropaţi în pământ, fie investiţi în piaţa imobiliară, blocurile construite cu banii „Rechinului” fiind la mare căutare. Într-unul din aceste imobile luxoase, doarme şi comisarul şef Ivan Georgel-Cristinel, împuternicit la comanda IPJ Dolj. La fel de bine „dorm” şi alte instituţii ale statului, în ciuda numeroaselor plângeri cu privire la modul haotic şi de multe ori ilegal în care se dezvoltă Craiova din punct de vedere imobiliar.

Cum a ajuns comandantul Poliţiei să locuiască într-un apartament dintr-un bloc construit cu banii „Rechinului”, cum a acţionat DGPI Dolj (Direcția Generală de Protecție Internă), obligată să-i asigure comandatului „spatele” informativ, care a fost reacţia comisarului şef Ivan în acest scandal care poate să-i afectezee cariera, în curând, la Republica Oltenia, într-o anchetă de „Moş Crăciun”.

***

Cine este Rechinul? 

O anchetă a colegilor noștri de la RECORDER

 

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.