Ziarul lu' perfectu' simplu

„Pamflit” din urbea craioveană cu „Albă ca Zăpada” și cei patru pitici: „Iscarioteanul”, „Butonaș”, „Mutulică” și „Dezamăgitul”

Piticu Cinci Jr.

Urbea noastră scumpă a fost martora unui deplorabil spectacol al trădării pus în scenă de onor politicienii noștri, această îngrămădire de  personaje ale căror calități, care i-ar face demni de înalta pozițiune pe care o ocupă în elita comunității noastre, sunt tot mai puțin vizibile, acoperite fiind de o dubioșenie care treptat le șterge puțina onorabilitate cu care s-ar mai putea lăuda.

Mânuind cu abilitate vestita putere de convingere femeiască și probabil însoțind această ispititoare calitate de necontestat cu sunetul plăcut al celor 30 de arginți – inevitabilul și deopotrivă arhetipalul preț pentru orice trădare de la Iisus încoace – LOV „Albă ca Zăpada” l-a adus în budoarul PSD și în vitrina cu pitici de colecție, pe onorabilul domn D.D, fostul liberal ce va fi cunoscut de azi înainte, grație trădării asumate, ca fiind Dănuț ”Iscarioteanul”.

În plină ședință a onorabilului for conducător al urbei craiovene, cu o seninătate de semizeu demnă de o cauză mai bună, noul pitic din colecția doamnei Albă ca Zăpada, junele s-a ridicat de la „de-a dreapta” Zeului Politicii, unde adăsta împreună cu foștii colegi liberali în așteptarea discuțiilor politice ce aveau să înceapă, și a pășit puțin crispat la chip și prea puțin rușinat la onoare, spre locurile așezate la „de-a stânga” aceluiași zeu la care se închină aleșii noștri, acolo unde noii colegi social-democrați l-au primit cu un interes cel puțin egal cu cel manifestat de farisei la aflarea propunerii de trădare făcută de Iuda.

Trădarea la scenă deschisă a colegului lor i-a tulburat rău pe onorabilii domni consilieri liberali, cel puțin așa s-a văzut de la galerie. Ce mai freamăt, ce mai zbucium, ar fi spus poetul, privind la agitația lor… Totuși, un observator atent ar fi descoperit două-trei chipuri cu supărare pe buze, dar fără pic de uimire în priviri. Se pare că mereu există câțiva aleși cu cale liberă la tainele zeilor partidului…

Ședința consilierilor noștri s-a desfășurat în ritm milităresc, condusă cu mână fermă de prea supusul slujitor al PSD și important exponat în colecția politică a doamnei LOV „Albă ca Zăpada”, deja eternul manager prin tainițele culturii instituționalizate, onorabilul domn Lucică “Vasile”.

Să spunem că a fost o ședință furtunoasă, ar fi prea puțin. Mai degrabă, vom zice, cu scârba provocată de purtarea domnilor consilieri și cu mila datorată craiovenilor care și-au pus oarecare nădejde în acest for conducător, că întâia ședință cu tot plenul a consiliului Craiovei a fost un spectacol al ipocriziei, un fel de finalizare a tocmelii între marfagiii de la PSD pentru funcțiile în consiliu, martori „la căratul apei” fiind consilierii rămași să populeze ruina fostei majorități PSD-USR-PLUS.

În aceeași zi, spre seară, domnii liberali craioveni s-au adunat urgent. Alegătorii de Dreapta așteptau cu nerăbdare demisii, cenunșă ’n cap, declarații tari despre păcatele comise de șefii liberalismului craiovean, dezvăluiri de cafenea, drame de budoar…

Așteptare zadarnică. Nimic din toate astea. Onorabilul senator liberal Mario „Mutulică”, cognomen dobândit pentru discreția la graniță cu tăcerea prin care se manifestă ca politician, s-a retras din funcție, lăsând locul unui liberal mai tânăr și s-a repezit să arunce vinovăția pentru trădarea fostului coleg pe PSD. Fane „Butonaș”, abilul combinator de destine politice al liberalismului craiovean, s-a arătat indignat, consternat și a găsit vinovăția pentru trădare tot la PSD. Vedem, deci, cum doi pitici liberali, alunecând de pe piedestalul pe care s-au suit, se agață disperați de niște aparențe care abia ar mai putea convinge un copil de grădiniță.

Noaptea târziu și spre dimineață, indignarea liberalilor craioveni pâlpâia prin spațiul virtual al rețelelor de socializare, încercând să ne convingă de „negru care este alb” și de „inocența feciorelnică” a elitei craiovene din PNL față de mojicul trădător.

…și ca povestea noastră să se încheie în aceeași ceață urât mirositoare, mai spunem că și în tabăra PSD, un pitic de colecție, Coiu „Dezamăgitul”, și-a anunțat lacrimogen, printre suspine, demisia din onorabilul for conducător al orașului nostru. Asta după o dispută la lumânare cu Lucică “Vasile” & Co. El zice că ispititoarea „Albă ca Zăpada” l-a sedus cu promisiunea unui viitor politic măreț, dar l-a trădat în amorul politic, urmând deziderate mai pragmatice și abandonându-l pe pitic în ghearele neiertătoare ale destinului mediocru de ridicător de mână în mașina de vot a partidului.

Acesta fuse și se duse basmul politic de la sfârșit de toamnă electorală, în urbea noastră cenușie. Salutare, onorabililor, salutare și … Noapte bună, craioveni!

***

Sursa foto: editie.ro

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.