Ziarul lu' perfectu' simplu

Peneliștii dormiră-n miting. Unde-i parul lui Orban?

Autor: Oliviu Damian

În plină ofensivă de stradă a Partidului Social-Democrat, ne-am fi așteptat ca principalul partid al Opoziției parlamentare, anume istoricul Partid Național Liberal, să lanseze o contra-ofensivă, dacă nu de stradă, măcar una mediatică.

În ziua de 9 iunie, ziua marelui miting pesedist, Președintele Ludovic Orban a dat strigătul de luptă la ora 12.26, printr-o postare pe Facebook în care critică dur acțiunea PSD, cităm „Nu poți să faci miting contra abuzurilor atunci cand ești la putere. Rațiunile acestui miting sunt altele. Alegerea locului de manifestație arată intenția clară de a confisca locul simbolic în care protestează de un an și jumătate cei care sunt împotriva PSD. Data a fost aleasă la o zi după ce ar fi trebuit ca instanța să dea verdictul în dosarul lui Dragnea. Deci, scopul de a pune presiune pe judecătorii care trebuie să ia decizia este evident. Acest miting este o acțiune profund nedemocratică de intimidare a opoziției, a magistraților, a oamenilor liberi șcl, șcl, șcl…”

Mesaj dur, scris cu nerv, conținut specific discursului unui lider de Opoziție. Cu toate astea, țipătul în noapte al liderului PNL nu s-a auzit aproape deloc la Craiova. Nici pomeneală de dat cu parul (măcar cel virtual) în liderii PSD, așa cum le ceruse Ludovic Orban în primăvară.

Liberalii craioveni au fost cuprinși de surzenie profundă și de un autism politic bizar pentru calitatea lor de mari și autodeclarați opozanți ai PSD. Paginile lor de Facebook au oferit aproape nimic despre mitingul PSD.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, pe 9 iunie, se „dădea cu drona”, fără par, fără vreo pomenire despre mitingul PSD, îmbătat probabil de aerul tare al Parlamentului European.

Dl. deputat Ionuț Stroe se ocupa cu felicitările la adresa Simonei Halep și cam atât.

Președintele PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea, postase pe subiectul mitingului, cu două zile înainte. Share-uri? Vreo 25. Cine a dat share? Păi, diverși, dar niciun consilier local PNL.

Deputatul PNL Nicolae Giugea reacționase împotriva mitingului, în conferința de presă din data de 8 iunie, afirmând, în sinteză, că „PSD organizează un miting apelând la practicile comuniste de odinioară prin care oamenii erau obligați să participe la defilări megalomane”. În ziua mitingului, dl. Giugea o felicita pe Simona Halep, însă nimic pe subiectul mitingului PSD în plină desfășurare.

Președintele PNL Dolj, dl. Ștefan Stoica, nu prea e activ pe Facebook. Pe pagina de politician, dumnealui postase ultima dată de… Ziua Copilului, sărbătorită cu amici de partid la Radovan. Apropos, o apucătură pe care o au și social-democrații: ședințe foto pe la țară, în zi de sărbătoare.

Doru Câplea, președintele tinerilor liberali doljeni și lider al consilierilor din Consiliul Local Craiova, a fost fără par, fără postare. Probabil că a uitat învățăturile primite în timpul facultății de la fostul lui profesor Lucian Dindirică, briliantul strateg al PSD Dolj. În ziua de 9 iunie, tânăra speranță național-liberală nu a scos niciun cuvânt despre mișcarea de stradă organizată de PSD. Să-i găsim o scuză? Îi găsim… și-a serbat ziua de naștere (28 de ani, La Mulți Ani și la mai mare!) pe moșia primarului liberal din Predești, alături de colegi de partid.

Marian Vasile, cel mai vocal consilier liberal din urbea noastră, a fost Mutulică pe Facebook. Are și el aceeași scuză ca mai tânărul coleg Câplea, anume că pe 8 iunie i-a fost ziua de naștere (La Mulți Ani și la mai mare!). Pagina de Facebook i-a fost inundată de urări, iar dl. Marian, copleșit probabil de emoții, a rămas fără reacții la…miting.

Doamna liberalismului local, Adriana Ungureanu alias Vivien, probabil cea mai activă membră a PNL Craiova în spațiul online, a fost foarte cuminte pe 9 iunie, căci n-a „mușcat”, ca de obicei, din pesediști. Iarăși, parul lipsă…

Despre dl. Marinel Florescu, credem că nu am greși dacă am afirma că folosește Facebook aproape exclusiv pentru imaginea proprie. Ultima postare, pe 31 mai: își schimbă poza de profil.

Consilierul Flavius Sirop era ocupat, pe 9 iunie, mai mult cu șampania la ziua colegului Câplea, decât cu postări anti-mitingul PSD. Trăiască paru’, pardon, șampania!

Dl. Dan Diaconu posteaza de la rar la foarte rar. Pe 9 iunie, în timp ce oastea lui Dragnea ocupa Piața Victoriei, liberalul Diaconu se uita, scuzați, la fundulețe pe Facebook, fiind tăguit de un prieten virtual. Adevărul este că generosul fund era roșu, probabil un mesaj subliminal, dar fără par!

De la consilierii locali liberali, trecem la colegii lor din CJ Dolj.

Dl. Călin Cosmin este lider al consilierilor județeni liberali și angajat la stat. Avea o ultimă postare datată cu 21 aprilie. Colegii lui de partid se plâng că nu prea văd share-uri de la el…

Marian Irinei, cândva cea mai vocală prezență a Opoziției în CJ, pare să fi fost singurul liberal care a știut de mitingul PSD de pe 9 iunie. Aflase de la Președintele Orban și i-a dat share la postare, însă fără par, adică nu a comentat, nu a emis vreo opinie personală pe subiect.

Laurențiu Ivanovici, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj în vremurile USL-ului, angajat la stat, e tăcut pe Facebook, tot așa cum este și în ședințele CJ. Ultima lui postare: 6 iunie, despre o campanie de donare de sânge.

Veta Pasculescu, o altă doamnă a liberalismului doljean, este prețioasă la cuvânt și probabil din acest motiv, vorbește foarte rar în ședințele CJ. Totuși, este disciplinată și dă un timid share la postarea lui Ludovic Orban.

Mihai Soare, alt tăcut liberal de prin CJ a oferit o ultimă postare pe 5 iunie, un share postării fostului coleg de CJ, Isidor Răducea. Nimic despre evenimentul politic al PSD din 9 iunie.

Daniel Drignei, și el liberal care primește leafă de la stat, se ascundea, în ziua de 9 iunie, în pădurea Facebook.

Marian Badea, singurul consilier județean PNL care dă un share, pe 7 iunie, postării lui Mario Ovidiu Oprea, despre mitingul PSD. Pe 9 iunie, dl. Badea este vesel și bea o bere în cinstea victoriei Simonei Halep. Atât.

Gidar Alexandru, un novice pe Facebook: nicio postare pe 9 iunie.

Brezniceanu Alexandru si Luică Dorel, cei mai vârstnici consilieri liberali din CJ, aparțin trecutului: fără cont de Facebook.

Mărgărit Dorin, ca și șeful său de organizație, are o pagină de „like”. Inactiv și pierdut în timp, invitându-ne, cu o ultimă postare din martie, la o conferință de presă.

Last but not least, Sdreala Mihai. Ultima postare: o sărbătoare dublă, prin mai, în comune cu primari liberali.

Concluzia: domnule Ludovic Orban, ia un par de îi omoară!

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.