Ziarul lu' perfectu' simplu

Spitalul de Urgență Craiova a primit aparatură contra infarctului de la un cazinou!

698

Un cazinou a făcut o donație în obiecte. Nu vreo masă de ruletă sau blackjack, ci de operație!

O spune un comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova: „SC Max Bet SRL a oferit aparatură medicală importantă pentru clinica de Cardiologie“.

Ni se pare normal ca un cazinou civilizat să aibă-n dotare electrocardiografe, defibrilatoare, ecografe, stetoscoape. Dacă un client cardiac al său a pus o miză uriașă pe un număr, iar bila de ruletă cade chiar alături? Sau poate că Max Bet a procedat precum Alfred Nobel, care, după ce-a inventat dinamita, și-a turnat cenușă-n cap instituind premiul care-i poartă numele…

SCJU Craiova e sub tutela Consiliului Județean. „În ultimul an, CJ Dolj a susținut spitalul cu investiții importante în aparatură medicală vitală, dar și în renovarea și amenajarea unor spații. În ultimii ani, aproape toate clinciile spitalului au fost renovate și igienizate cu ajutorul CJ Dolj, iar schimbarea este sesizată și de pacienți“, spune Spitalul în același comunicat, înșiruind apoi neneumăratele achiziții și reparații din fondurile CJ.

Era de datoria Consiliul Județean să procedeze așa, nu-i nimic nefiresc în asta. Mai interesant e că SCJU s-a descurcat și a găsit fonduri suplimentare:

„Conducerea spitalului, o parte din medici sau reprezentanți ai unității medicale au reușit să atragă donații, cu ajutorul cărora au fost rezolvate probleme importante, în mod mult mai rapid. Le mulțumim tuturor celor care înțeleg nevoia și faptul că investiția în sănătatea este cea mai de preț. Le suntem recunoscători celor care au fost mâna salvatoare întinsă în momentele în care cu adevărat era nevoie pentru salvarea pacienților.“

Aceasta e lista cu firmele și asociațiile donatoare, în afară de Max Bet:

Ford Motor Company Fund, cu sprijinul Rotary Craiova Probitas, a dotat spitalul cu echipamente medicale pentru endoscopie digestivă, dar și peste 200 paturi și tărgi transport pacienți, noptiere, banchete și monitoare  pentru sala de așteptare  a UPU. De asemenea, curtea interioară a spitalului, spațiul verde și helipunctul de aterizare aeromedicală SMURD au fost reamenajate cu ajutorul Ford Motor Company Fund și CEZ Romania, cu sprijinul Rotary Craiova Probitas.

Cu ajutorul companiei QFORT au fost aduse uși noi la intrarea în UPU, dar și în clinica ATI.

Firma SC SYNTTERGY SRL a donat spitalului un analizor pentru detecție marker cardiac pentru clinicile UPU și Cardiologie.

Fundația ANYA a donat trei fotolii rulante, dar și o lampă bactericidă destinată sterilizării încăperilor din cabinetele medicale pentru clinica de Nefrologie. Totodată, Fundația ANYA a ajutat la renovarea și modernizarea unor saloane de la Clinica Chirurgie II, dar și la dotarea cu mobilier.

Asociația People United a oferit echipamente și mobilier medical pentru compartimentul de Oncopediatrie.

Firma SC AbbVie SRL a donat echipamente de anestezie extrem de necesare bunei funcționări a actului medical.

Salvați Copiii a ajutat SCJU Craiova prin dotarea clinicii de Neonatologie cu monitoare cardio-respiratorii, pulsoximetre, dar și monitoare ce ajută la îngrijirea micuților pacienți.

Firma SC Tunic SRL a ajutat spitalul cu aparatură pentru clinica de Anatomie Patologică.

Firma Med Tehnica a donat Clinicii de Obstetrică-Ginecologie un ecograf performant pentru realizarea de ecografii cardiologice și ginecologice.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.