Ziarul lu' perfectu' simplu

Steaua a avut permanent în joc 6 fotbaliști U 21. Craiova, multă vreme, unul singur

338

Federaţia obligă echipele din Liga 1 să înceapă meciul cu doi fotbalişti care îndeplinesc criteriul „U 21“. Titulatura e una eronată, fiindcă în ediţia curentă cuprinde fotbalişti care s-au născut începând cu 1 ianuarie 1998, deci la ora asta pot avea şi 22 de ani. Unul dintre cei doi tinerei poate fi schimbat oricând cu un coechipier de orice vârstă.

La meciul cu Steaua de pe teren propriu, CS Universitatea a înfruntat o echipă cu mai bine de jumătate dintre componenți de cel mult 22 de ani. Toni Petrea sau Gigi Becali a folosit următorii oameni:

Vlad – Crețu, Cristea, Ov. Popescu, Panțâru (min. 46 Briceag) – Moruțan, Simion (min. 64 Perianu), OlaruMan, Tănase (min. 82 Buziuc), Coman (min. 82 Oct. Popescu).

Precum se vede, fotbaliștii tineri, scriși cu litere îngroșate, au fost 6 la startul meciului, iar doi dintre ei au fost schimbați cu alții și mai tineri. Din minutul 1 până-n 90, steliștii eligibili pentru naționala lui Mutu au fost în număr de 6 în teren și în număr de 8 cei rulați.

Eligibilul Man a marcat din pasele eligibililor Coman și Moruțan

Să vedem cu s-a prezentat Craiova în fața crudului adversar:

Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – Nistor, Bic (min. 78 Screciu), Cicâldău (min. 78 Căpățână) – Baiaram (min. 30 Ivan), Mamut, Ofosu (70 Bărbuț).

Din minutul 30, când a ieșit Baiaram, până-n minutul 78, când a intrat Screciu, s-a jucat un pic mai mult de jumătate din meci. Craiova a folosit în acest interval un singur om U 21, pe Vlădoiu.

De la 2-0, din minutul 60, nu putem spune că steliștii au făcut chiar ce-au vrut pe „Ion Oblemenco“, fiindcă sigur nu și-au dorit să rateze în halul ăla, nici tinerii, nici bătrânii.

Regula U 21 n-a luat în această ediție pe nepregătite fotbalul românesc, ea operând sub aceeași formă și în campionatul trecut. Craiova însă nu are suficiente resurse.

Niciun fotbalist U 21 al Craiovei, punându-l și pe Mihăilă, n-a marcat în această ediție de campionat. Dennis Man a făcut-o de 12 ori.

Doi fotbaliști de viitor aflați la un moment dat în curtea Craiovei, Andrei Vlad și Octavian Popescu, s-au regăsit în meciul despre care vorbim în tabăra Stelei.

Toți cei 15 oameni trimiși de Steaua în teren sunt români. Fotbaliștii de 21-22 de ani joacă la Steaua de două-trei-patru sezoane. În ediția trecută, la Craiova a debutat, la 18 ani, atacantul Louis Nițu. A dat 3 goluri în campionat jucând mult mai puțin decât Ivan, care a dat doar 2. Nițu e acum împrumutat la Gaz Metan Mediaș. 

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.