Ziarul lu' perfectu' simplu

Tot cu Finlanda și tot la 14 octombrie! Cel mai mare scor din istoria României

656

Selecționata României joacă în Finlanda pentru calificarea la Euro 2016 marți, 14 octombrie 2014. Exact la aceeași dată, în 1973, ai noștri au reușit cel mai mare scor din istoria naționalei în fața aceluiași adversar, meci în preliminariile Mondialului din 1974: România – Finlanda 9-0, pe stadionul „23 August“.

România, cu Valentin Stănescu selecționer, a jucat cu: Necula Răducanu – Lajos Satmareanu, Dumitru Antonescu, Ștefan Sameș, Augustin Deleanu – Cornel Dinu, Liță Dumitru – Nicolae Pantea, Mircea Sandu, Florea Dumitrache (min. 75 Dudu Georgescu), Dumitru Marcu.

dumitru marcu

Au marcat: Liță Dumitru, Marcu 2, M. Sandu 2, Dumitrache 2, Pantea și D. Georgescu. Universitatea Craiova a avut un om productiv pe teren: extrema stângă Mitică Marcu, zis Mobra (foto).

În acea campanie, România a fost în grupă cu Republica Democrată Germană, Finlanda și Albania. Cu astronomica victorie obținută în ultimul ei meci din competiție, România s-ar fi calificat dacă RDG ar fi făcut egal în Albania. Dar RDG a bătut și a câștigat grupa, cu un punct în fața României, care a strâns 4 victorii, un egal (1-1 în Finlanda) și o înfrângere (0-2 în RDG). (Ș.C.)

 

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.