Ziarul lu' perfectu' simplu

Trenurile sar de pe șine, noi schimbăm ușile de la birouri…

de Florin Impegatu

Un tren marfar încărcat cu cereale a deraiat în această dimineață în județul Olt, în apropierea stației Fărcașele ce aparține de Regionala CF Craiova, regională care din decembrie anul trecut are un nou director, în persoana controversatului Dorel Ciucă (vezi articolul nostru AICI).

“Țara arde și baba se piaptănă”, spune un vechi proverb românesc, care, adaptat la știrea acestei dimineți ar trebui interpretat astfel: în timp ce trenurile deraiază pe capete, noul director al Regionalei CF Craiova dă ordin ca toate ușile din lemn ale birourilor să fie schimbate cu altele din termopan. “Noi stăm prin birouri fără căldură, ne încălzim la reșouri sau calorifere electrice ca pe timpul lui Ceaușescu și el ne schimbă ușile la birou. Trenurile sar de pe șine, și noi înlocuim ușile din lemn cu altele din termopan. Cheltuieli inutile”, declară o angajată de la Resurse Umane, sub protecția anonimatului, care la mailul trimis pe adresa redacției a atașat câteva fotografii doveditoare.

Să nu se înțeleagă că înnoirea ușilor de la Regională este prima măsură luată de Dorel Ciucă. Imediat după înscăunare, liberalul trece la “permutări”, și-l numește șef Secția L2 Roșiori pe Mirel Untescu, unul dintre finii lui Doru Fredi Scăunașu, fostul director al Regionalei CF Craiova.

Nu știm dacă a apucat să dea de băut pentru numire, dar finul Untescu o să răspundă cu siguranță în fața celor care anchetează cauzele accidentului feroviar din această dimineață, și asta pentru că perimetrul în care a deraiat marfarul apaține de Secția L2 Roșiori.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.